Съвсем Нов завет

Le tout nouveau testament

Белгия, Франция, Люксембург | 2015г | 113 минути | Комедия , Фантастика | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 01.09.2015
Премиера в България: 29.01.2016
Производител: Terra Incognita Films, Climax Films, Apres le Deluge, Belga Productions
Разпространител: Bulgaria Film Vision
Награди и номинации: Награда на публиката от фестивала Биографилм, Италия 2015 г.
Награда на публиката и Награда за най-приятен филм от Норвежкия кинофестивал 2015 г.

"The Brand New Testament":

Знаехте ли, че Бог е жив и че живее в Брюксел с дъщеря си?
"Дъщеря му - това съм аз. Казвам се Еа (в ролята - Пили Грьон) и съм на 10 години. Тоя направи много за сина си, но почти нищо за мен. За отмъщение, разпратих SMS с датите на смъртта на всички хора по земята..."

Бог (белгийският актьор Беноа Пулворд) живее в апартамент без вход или изход и прекарва повечето си време в огромен офис, където контролира света с помощта на компютър, който изглежда така, сякаш все още работи с Windows 98. Живее със съпругата си и дъщеря си и се държи ужасно и с двете. Синът му, за когото може би сте чували, е избягал отдавна през пералнята. В крайна сметка на дъщеря му Еа й писва от глупостите му. Насърчавана от брат си, тя решава да напусне гнездото, да си намери свои апостоли и да напише свой съвсем нов завет. Катрин Деньов е в ролята на един от новите апостоли.

Но преди да избяга, Еа открадва ключа за офиса и изпраща като есемес - до всички на Земята - отговора на важен въпрос. Уж доброто й дело се обръща срещу нея и Бог трябва да оправи нещата преди човечеството да установи, че няма нужда от Него.

Оригинално и забавно преживяване, в което дребните детайли, пръснати из филма, правят историята блестяща. Смело, нахално, богохулно кино с голям размах.

Проекции на Киномания 2015 - от 15 до 28 ноември 2015 г.

Кастинг

Режисьор: Жако Ван Дормел
В ролите: Йоланд Моро, Пили Грьон, Лаура Верлинден, Серж Ларивиер, Катрин Деньов, Беноа Пулворд, Франсоа Дамиан, Дидие Дьо Нек
Сценаристи: Жако Ван Дормел, Томас Гунциг
Продуцент: Жако Ван Дормел
Музика: Ан Пиерле
Оператор: Кристоф Бокарн
Copyright © 2023 Dir.bg.