Тихият залив

Ma Loute

Франция, Германия | 2016г | 122 минути | Комедия , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 23.06.2016
Премиера в България: 09.12.2016
Производител: 3B Productions, Twenty Twenty Vision Filmproduktion, Memento Films
Разпространител: Bulgaria Film Vision, Киномания 2016
Награди и номинации: Награда от Кан 2016 г. (за саундтрак - Брюно Дюмон) и номинация за Златна палма (Брюно Дюмон)

"Slack Bay":

Лятото на 1910 година. Няколко туристи изчезват по време на почивката си по красивите брегове на Ла Манш. Странните инспектори Машан (Дидие Деспре) и Малфой (Лора Дюпре) бързо съобразяват, че епицентърът на мистерията е заливът Слак - уникално място, където морето се слива с река Слак само по време на прилив.

В района живее малка общност от рибари и фермери на стриди, сред която се откроява любопитното семейство Брефор начело с бащата по прякор Вечния (Тиери Лавивил). Той прави всичко възможно, за да налага ред сред синовете си-зевзеци и особено буйния 18-годишен Ма Лут (Брандон Лавивил).

Високо над залива се откроява къщата на семейство Ван Петегем. Всяко лято това буржоазно семейство, съставено от дегенерати поради кръвосмешение, се заседява във вилата си и понякога, по време на своите разходки или къпане, се вижда с обикновените хора, с Ма Лут и другите Брефор.

Само за пет дни, неочаквано започва чудата любовна история между Ма Лут и младата палавница Били Ван Петегем (Раф). Това предизвиква объркване и заблуждения у двете фамилии, като ги разтърсва из основи... Обърканата любов между Ма Лут и младата Били Ван Петегем ще всее хаос във фамилиите и ще разклати техните убеждения и начина им на живот.

Прожекция на "Любовта е лудост" Варна: 04.09.2016 г.
Прожекции на Киномания: 22.11. - 03.12.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Брюно Дюмон
В ролите: Брандон Лавивил, Раф, Тиери Лавивил, Дидие Деспре, Лора Дюпре, Жюлиет Бинош, Фабрис Люкини, Валерия Тедески, Жан-Люк Венсан
Сценарист: Брюно Дюмон
Продуценти: Рашид Бушареб, Жан Брея
Музика: Брюно Дюмон
Оператор: Гийом Дефонтен
Copyright © 2024 Dir.bg.