Първо убиха баща ми

First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers

Камбоджа, САЩ | 2017г | 136 минути | Биографичен , Военен , Драма , Исторически | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 15.09.2017
Производител: Bophana Production, Netflix

По едноименната автобиографична книга (2000 г.) на родената в Камбоджа американска активистка за граждански права Лунг Ънг.

Ужасяващото детство на Ънг при режима на червените кхмери в родната й страна през 1975 - 1979 г., довел до смъртта на 1/4 от населението. 5-годишно момиче (в ролята - Сареум Срей Мок) е заставено да бъде войник, а роднините й са изпратени в трудови лагери.

Момичето живее в Пном Пен и е едно от 7-те деца на високопоставен чиновник. Тя е будно дете, спори с родителите си, обича пазарите на открито, пържените щурци и боя с петли. Майка й се притеснява, че е пакостница, но баща й знае, че е умница.

Когато армията на Червените кхмери влиза в столицата през април 1975 г., семейството на Ънг бяга от село на село, за да прикрие самоличността си и че са образовани, с привилегии. Семейството се разделя, за да оцелее. Ънг е жилава и целеустремена, обучена е за дете-войник в трудов лагер за сираци. През това време останалото й семейство също е в трудови лагери.

След като Виетнам превзема Камбоджа през декември 1978 - януари 1979 г., останалите живи от семейството на Ънг постепенно успяват да се съберат. Мотивирана от невероятната смелост на един от братята си, мнението на другите и подкрепена от сестра си, Ънг се заема да изгради новия си живот.

Кастинг

Режисьор: Анджелина Джоли
В ролите: Сареум Срей Мок, Фюнг Комфик, Свенг Сочеата, Мун Кимхак, Кхун Сотеа
Сценаристи: Лунг Ънг, Анджелина Джоли
Продуценти: Анджелина Джоли, Рити Панх, Тед Сарандос
Музика: Марко Белтрами
По книгата на: Лунг Ънг
Оператор: Антъни Дод Мантъл
Copyright © 2024 Dir.bg.