Смъртоносни машини

Mortal Engines

Нова Зеландия, САЩ | 2018г | 128 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Фантастика | Официален сайт
- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 06.12.2018
Премиера в България: 07.12.2018
Производител: WingNut Films, MRC, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименния роман (2001 г.), първа част на тетралогия, на британския детски писател и илюстратор Филип Рийв.

Действието се развива в невъобразим постапокалиптичен свят - свят на бродещи градове-хищници, роден от въображението на писателя. Хиляди години, след като цивилизацията е унищожена от катаклизъм, човечеството се е пригодило към новите условия и еволюцията е изградила нов начин на живот на Земята. Гигантски подвижни градове сноват по повърхността й и се захранват, поглъщайки по-малки движещи се градчета.

Том Натсуърди (Робърт Шийхън), който живее беден живот в ниските етажи на подвижния Лондон, ще се окаже в битка на живот и смърт, след като се сблъсква с опасната бегълка Хестър Шоу (Хера Хилмар). Двете напълно противоположни личности, чиито пътища никога не е трябвало да се пресекат, ще създадат съюз, чиято съдба е да промени бъдещето.

Хестър е сирак и изгнаник, движена единствено от желанието да отмъсти за смъртта на майка си, но когато среща Том, съдбата x отрежда много по-важна роля – роля, която ще предопредели бъдещето. Двамата трябва да се изправят срещу безскрупулния Тадеуш Валънтайн (Хюго Уивинг), който крои планове да построи наново могъщо оръжие от изминалата ера, довело до краха на човешката цивилизация.

Снимките са осъществени през април 2017 г. в Нова Зеландия.

Кастинг

Режисьор: Крисчън Ривърс
В ролите: Робърт Шийхън, Хера Хилмар, Хюго Уивинг, Джихей, Колин Салмън, Франки Адамс, Ронан Рафтъри, Лейла Джордж, Колин Салмън, Патрик Малахайд, Стивън Ланг
Сценаристи: Питър Джаксън, Филипа Бойенс, Фран Уолш
Продуценти: Питър Джаксън, Филипа Бойенс, Дебора Форт, Аманда Уокър, Фран Уолш
По книгата на: Филип Рийв
Оператор: Саймън Рейби
Copyright © 2024 Dir.bg.