Домът на Gucci

House of Gucci

САЩ, Канада | 2021г | 157 минути | Биографичен , Драма , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 9.6/10

За филма

В разпространение от: 24.11.2021
Премиера в България: 26.11.2021
Производител: BRON Studios, MGM, Scott Free Productions, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По книгата "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" (2001 г.) на американската модна журналистка Сара Гей Фордън.

Филм за убийството през 1995 г. и последствията от това на Маурицио Гучи, италиански бизнесмен и глава на модна къща "Гучи", поръчано от бившата му съпруга Патриция Реджани.

Какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт? Три десетилетия са изпълнени с любов, упадък, амбиция, предателства и отмъщение, водещи до трагичен край – убийство. Един забележителен, изкусителен свят на богатство, стил и власт, зад който обаче се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки страсти и въжделения.

В центъра на историята е чаровната и интелигентна Патриция (Лейди Гага), която е омъжена за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) – внук на създателя на Gucci и един от наследниците на компанията. Докато навигира натовареното с изключително високи залози развитие на иконичната марка, Патриция се бори с всички сили за надмощие над основните фигури в семейния бизнес, включително нейния съпруг, хитрия му чичо Алдо (Ал Пачино), предприемчивия му братовчед Паоло (Джаред Лето) и старомодния му баща Родолфо (Джереми Айрънс).

Снимките са осъществени в Италия през февруари-март 2020 г. и през март-април 2021 г.

Кастинг

Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Лейди Гага, Джаред Лето, Ал Пачино, Салма Хайек, Джереми Айрънс, Адам Драйвър, Джак Хюстън, Мадалина Генея
Сценарист: Роберто Бентивеня
Продуценти: Ридли Скот, Хианина Фасио, Кевин Джей Уолш
Музика: Хари Грегсън-Уилямс
По книгата на: Сара Гей Фордън
Оператор: Дариуш Волски
Copyright © 2024 Dir.bg.