Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

Indiana Jones and the Dial of Destiny

- 308.7/10

За филма

В разпространение от: 28.06.2023
Премиера в България: 30.06.2023
Производител: Lucasfilm, Paramount Pictures, Amblin Entertainment, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Indiana Jones 5":

Най-известният археолог Индиана Джоунс се завръща за пети път за ново грандиозно приключение, което ни отведжа отвъд пределите на времето.

Действието се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Индиана Джоунс е разтревожен, след като американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер – бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната и който е твърдо решен да прекрои света, както на него му изнася. Но не и когато Инди има какво да каже по въпроса: той се впуска в шеметна надпревара с времето, за да попречи на нацистите, а единствената, макар и съмнителна помощ, на която може да разчита, е на своята кръщелница Хелена.

Иконичната шапка и камшик отново слага неподражаемият Харисън Форд, а компания му правят Джон Рис-Дейвис като емблематичния за поредицата Салах, Фийби Уолър-Бридж като кръщелницата на Инди Хелена и Мадс Микелсен като основния антагонист Волер.

Снимките са осъществени през юни 2021-февруари 2022 г. в Шотландия, Англия, Италия и Мароко.
Изпълнителен продуцент: Стивън Спилбърг.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьор: Джеймс Манголд
В ролите: Харисън Форд, Джон Рис-Дейвис, Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман, Шонет Рене Уилсън, Мартин Макдугъл
Сценаристи: Джеймс Манголд, Джез Бътъруърт, Джон-Хенри Бътъруърт
Продуценти: Катлийн Кенеди, Франк Маршал, Саймън Еманюъл
Музика: Джон Уилямс
Оператор: Фидън Папамайкъл
Copyright © 2024 Dir.bg.