Дворецът

The Palace

Италия, Швейцария, Полша, Франция | 2023г | 100 минути | Комедия | Официален сайт
- 0/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 02.09.2023
Премиера в България: 12.01.2024
Разпространител: Бета Филм

Действието се развива в луксозен швейцарски хотел в курорта Гщаад. Става дума за величествена сграда с вид на замък, създадена в началото на ХХ век от загадъчен архитект.
Хотелът се отличава с приказна готическа атмосфера, в която богати, известни и капризни гости от цял свят се събират, за да посрещат всяка следваща нова година.

На 31 декември 1999 г., в навечерието на новото хилядолетие, вещият мениджър на хотела, 50-годишният Хансели, прави своеобразна „военна проверка“ на готовността на персонала за посрещането на гостите.

Хансели уверява екипа от келнери, портиери, готвачи и рецепционисти, че настъпването на 2000-та година не значи край на света. Персоналът се подготвя да задоволи всевъзможни претенции на екстравагантни посетители.
И така, стартът на пищната вечеря е обявен, но развоят на празненството се оказва непредвидим… Преплитането на отделните истории и сблъсъкът на различни персонажи създават абсурдна черна комедия, наситена с провокации.

Кастинг

Режисьор: Роман Полански
В ролите: Фани Ардан, Оливер Мазучи, Мики Рурк, Джон Клийз, Лука Барбарески, Жоаким де Алмейда, Милан Пешел, Фортунато Черлино, Ирина Кастринидис
Сценаристи: Роман Полански, Ева Пиасковска, Йежи Сколимовски
Copyright © 2024 Dir.bg.