Ерин Брокович

Erin Brockovich

САЩ | 2000г | 131 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 17.03.2000
Премиера в България: 19.05.2000
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра филмс
Награди и номинации: Оскар 2001 (Джулия Робъртс)
4 номинации за Оскар 2001
Златен глобус 2001 (Джулия Робъртс)
3 номинации за Златен глобус 2001
Награда BAFTA (Джулия Робъртс)
5 номинации BAFTA 2001

Eнергична, забавна и оригинална драма, заснета по действителен случай - на два пъти развежданата майка на три деца Ерин (Джулия Робъртс), която вижда неправдата, залага на “лошото момче” и печели.

Останала без пари, без работа и почти без надежда, Ерин Брокович преживява най-трудния момент в живота си. Дори преживява автомобилна катастрофа, за която няма вина, а като капак на всичко адвокатът й не успява да уреди обезщетение.
Без близък човек, към когото да се обърне, Ерин моли адвоката си Ед Масри (Албърт Фини) да я вземе на работа в неговата кантора. Именно там тя попада на няколко болнични картона, забутани в папки за недвижими имоти. Объркана, Ерин започва да разпитва. Тя убеждава Ед да й позволи да разследва случая и открива афера със заразена вода в местния квартал, която причинява ужасни болести на обитателите.
Въпреки че първоначално жителите не искат да бъдат въвлечени в разследването, упоритостта на Ерин и личният й интерес към живота им ги кара да я послушат. Като сродна душа Ерин е една от тях и способността й да разговаря на тяхното ниво ги предразполага към нея и спечелва доверието им.


В разследването й помага съседът й Джордж (Ерън Екхарт) - рокер, чието приятелство и подкрепа й осигуряват свободно време, нужно й да се посвети на делото. Ходейки от врата на врата, тя подсигурява над 600 тъжители. Така Ерин и Ед са на път да спечелят най-голямото обещетение в директно дело в американската история – 333 милиона долара. Като спечелва тази непреодолима битка, тя доказва себе си и построява живота си наново.

Кастинг

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Хемене де ла Пеня, Ерън Екхарт, Валенте Родригес, Марг Хелгенбъргър, Джулия Робъртс, Ерин Брокович-Елис, Питър Койот, Албърт Фини
Сценарист: Сузана Грант
Продуценти: Стейси Шер, Дани ДеВито, Майкъл Шамбърг, Стейси Шер
Музика: Томас Нюман
Оператор: Едуард Лакман
Copyright © 2024 Dir.bg.