Колкото толкова

As Good as It Gets

САЩ | 1997г | 139 минути | Драма , Комедия , Романтичен
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 28.12.1997
Премиера в България: 13.03.1998
Премиера на DVD: 10.07.2008
Производител: Sony Pictures
Разпространител DVD: Прооптики
Награди и номинации: 2 “Оскар” 1998 (Джак Никълсън и Хелън Хънт)
5 номинации за Оскар 1998
3 “Златен глобус” 1998

Мелвин Юдол (Джак Никълсън) е най-противоречивото човешко същество - автор на любовни романи с хаплив език, който страда от маниакално-натрапчиви страхове. Той никога не избягва сблъсъците и се гордее със способността си да обижда, отблъсква, отвращава и наранява хората. Жертвите му са случайни, а прицелът му - безразсъден.

Излезте от асансьора, в който се е качил, минете от другата страна на улицата, по която върви. Трябва да го избягвате на всяка цена, но някои от жертвите просто не могат да му убегнат. Като част от неизменния му дневен режим, Мелвин консумира запушваща кръвоносните артерии закуска, състояща се от бекон, наденички и пържени яйца в едно близко кафе.

Единствената сервитьорка, която може да издържи на саркастичните му тиради, е Карол Конъли (Хелън Хънт) - самотна майка, която се труди, за да отгледа сина си, болен от хронична астма.

Саймън Най (Грег Киниър) пък има нещастието да живее в съседство с апартамента на Мелвин в жилищната им сграда, намираща се в квартала Уест Вилидж в центъра на Манхатън. Талантлив съвременен художник, Саймън в момента е любимецът на нюйоркския артистичен свят - достатъчна причина да си навлече словесния огън на Мелвин. Неговата хомосексуалност само налива допълнително масло в пожара от злобни реплики на писателя.

Тези трима нюйоркчани, никой от които сякаш няма и най-малък шанс да намери щастието, внезапно откриват, че съдбите им се преплитат заради четвъртия сложен образ в картината - грозновато малко кученце на име Върдел (ролята се изпълнява от дебютантката в киното Джил).

Кастинг

Режисьор: Джеймс Брукс
В ролите: Джак Никълсън, Шърли Найт, Грег Киниър, Лупе Онтиверос, Хелън Хънт, Ярдли Смит, Скийт Ълрич, Куба Гудинг мл., Бърнадет Балагтас, Лорънс Каздън
Сценаристи: Марк Андръс, Джеймс Брукс
Продуценти: Бриджит Джонсън, Кристи Зеа, Джеймс Брукс
Музика: Ханс Зимър
Оператор: Джон Бейли
Copyright © 2024 Dir.bg.