Единият остава, другият - не

L´un reste, l´autre part

Франция | 2005г | 109 минути | Драма , Комедия
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.01.2005
Премиера в България: 10.11.2005
Премиера на DVD: 07.09.2006
Производител: Hirsch, Pathe Renn Productions, TF1 Films, Canal+
Разпространител: 19 Киномания 2005
Разпространител DVD: Александра видео

"One Stays, the Other Leaves":

Два нормални брака са сериозно заплашени в изключително интимния филм на Клод Бери за това, как да правиш любов, когато вече не си влюбен...

Дългогодишните приятели Даниел (Даниел Отьой) и Ален (Пиер Ардити) са около 50-годишни. И двамата са женени от 15 години, и двамата са на път да открият любовта отново. За Даниел това е Жюдит (Шарлот Генсбур), която той среща, когато синът му катастрофира с мотоциклет - ослепителната Жюдит среща семейния мъж точно в период, в който той е изключително раним.

Отношенията между галериста Ален и съпругата му Фани (Натали Бай) също са в криза заради африканската му асистентка Фарида (Аиса Майга) - млада жена от Сенегал, която е наел за продавачка в своя бутик за африканско изкуство.

Даниел напуска жена си Изабел (Лор Дютиел) въпреки проблемите, които раздялата създава на 13-годишния му син. Ален, от друга страна, се отказва от хубавата Фарида и остава при жена си Фани, въпреки всички отчаяни опити на сестрата на жена му да ги раздели. Даниел и Ален са илюстрация на съмненията и илюзиите, породени от любовта, страстта и вината в момент на драматични житейски промени. Те са двете страни на един и същ персонаж – който и си тръгва, и остава.

Точно както се пее в заглавната песен: единият остава, другият – не, но нищо не е безболезнено или без последствия в тази чудесна трагикомедия.

Кастинг

Режисьор: Клод Бери
В ролите: Миу-Миу, Аиса Майга, Ноеми Лвовски, Шарлот Генсбур, Пиер Ардити, Даниел Отьой, Лор Дютиел, Натали Бай
Сценарист: Клод Бери
Продуцент: Клод Бери
Музика: Фредерик Ботон
Оператор: Ерик Готие
Copyright © 2024 Dir.bg.