На DVD и видео през септември

06.09.2006 г.
На DVD и видео през септемвриАко имате късмета на Слевин можете да откриете доказателство, че в мемоарите на една гейша “Монти Пайтън” споменават за мистериозната игра “Затура”.
Шегата на страна, но в това изречение се съдържат петте вероятно познати ви заглавия на филмите, които заслужават да бъдат препоръчани от септемврийския репертоар на видеотеките.

Късметът на Слевин” е превъзходен трилър с множество сюжетни обрати, в който Брус Уилис прави смахната роля, подобна на тази от “Криминале”, а Джош Хартнет достойно му партнира. “Доказателството” е киноадаптация на известна пиеса, камерна драма, в която математиката помага за изграждането на някои любопитни сюжетни ходове, а Антъни Хопкинс и Гуинет Палтроу са верният избор.

Мемоарите на една гейша” е стилна екранизация по нашумял роман за съдбата на една японка, която упражнява забулената в мистерия за западняците професия на гейшата. “Монти Пайтън и Свещеният граал” е най-доброто творение на английската банда – този път за колекционери. А “Затура” е приятно развлекателно филмче от семейството на “Джуманджи”, в което две хлапета отново попадат в самата игра.

Наред с тези познати заглавия, ето и още няколко, на филми, които излизат директно за домашно кино.

Единият остава, другият – не” е френска драма, в която Даниел Отьой и Натали Бай играят съпрузи, чийто брак е в криза. Кейт Бланшет от своя страна, се изявява като наркоманка, бореща се с призраците на миналото в австралийската драма “Дребна риба”.

За почитателите на “Капоти” е “Хладнокръвно” (1967) на Ричард Брукс, който представлява вярна на оригинала екранизация на прословутия роман. А ако предпочитате нещо историческо, но по-развлекателно, на ваше разположение е първият сезон на минисериала на HBO “Рим” - лек привкус на скандалност и качествена актьорска игра в политически машинации и любовни интриги.

Най-любопитната премиера този месец обаче, е на “Американски мечти”, който така и не достигна българските киноекрани, въпреки имената на Хю Грант, Уилям Дефо и Денис Куейд, и комедийните си качества на сатира на днешната развлекателна индустрия.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.