Хари Потър и Нечистокръвният принц

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Великобритания, САЩ | 2009г | 153 минути | IMAX , Приключенски , Семеен , Фентъзи | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.07.2009
Премиера в България: 24.07.2009
Премиера на DVD: 30.11.2009
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител DVD: Прооптики

Окуражени от завръщането на Лорд Волдемор, Смъртножадните опустошават световете както на Мъгълите така и на магьосниците и Хогуъртс вече не е толкова безопасен, колкото е бил някога.

Хари подозира, че нови опасности може би дебнат и в самия замък. Дъмбълдор е решен да го подготви за наближаващата решителната битка. Той се нуждае от помощта на Хари за да пробият защитата на Волдемор. А също разчита и на помощта на бившия професор по отвари в Хогуортс, Хорас Слъгхорн. За целта Дъмбълдор убеждава стария си колега да се върне на предишната позиция с обещания за повече заплащане, по-голям кабинет….и възможност да преподава на известния Хари Потър.

Междувременно учениците са атакувани от много по-различен противник, след като хормоните превземат укрепленията. Дългото приятелство на Хари с Джини Уизли прераства в нещо повече, на пътя им обаче стои гаджето й Дийн Томас, да не говорим за по-големия й брат Рон. Рон обаче има своя любовна история, за която да се вълнува, с Лавендър Браун, която щедро го дарява с обичта си. Хърмаяни кипи от ревност, но е твърдо решена да не показва чувствата си. На края кутия шоколадови бонбони с любовно биле попада в грешните ръце и променя всичко.

Любовта витае във въздуха, но предстои нещастие и Хогуъртс може да се промени завинаги.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Йейтс
В ролите: Имелда Стонтън, Джейсън Айзъкс, Тимъти Спол, Джули Уолтърс, Джералдин Самървил, Джим Бродбент, Еларика Галахър, Дейв Леджино, Майкъл Гамбън, Хелена Бонъм Картър, Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Алън Рикман, Рупърт Гринт, Том Фелтън
Сценарист: Стив Клавис
Продуценти: Дейвид Барън, Дейвид Хейман
Музика: Никълъс Хупър
По книгата на: Дж. К. Роулинг
Оператор: Брюно Делбонел
Copyright © 2024 Dir.bg.