Линкълн

Lincoln

САЩ, Индия | 2012г | 150 минути | Биографичен , Драма , Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 09.11.2012
Премиера на DVD: 27.05.2013
Производител: Twentieth Century Fox
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По откъси от книгата "Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln" (2005 г.) на американския историк Дорис Гудуин.

Насладете се на тази вълнуваща историческа драма на знаменития режисьор Стивън Спилбърг. Незабравимото изпълнение на Даниел Дей-Луис в ролята на един от най-влиятелните американски президенти, Ейбрахам Линкълн, е отличено с награда Оскар®.

По време на последните месеци от живота си, Линкълн се заема да убеди разкъсваното от противоречия правителство да отмени робството. С ожесточена и непоклатима смелост, той се бори за постигането на решение, което ще промени историята завинаги. С участието на номинираните за награда Оскар® Сали Фийлд и Томи Лий Джоунс,Линкълн е въздействащ и отличен с множество награди филм, който никога няма да забравите.

Кастинг

Режисьор: Стивън Спилбърг
В ролите: Джаки Ърл Хейли, Гъливър Макграт, Глория Рубен, Хал Холбрук, Брус Макгил, Тим Блейк Нелсън, Джон Хоукс, Даниел Дей-Луис, Джоузеф Гордън-Левит, Джеймс Спейдър, Уолтън Гогинс, Дейвид Стратеърн, Сали Фийлд, Томи Лий Джоунс
Сценарист: Тони Къшнър
Продуценти: Катлийн Кенеди, Стивън Спилбърг
Музика: Джон Уилямс
По книгата на: Дорис Гудуин
Оператор: Януш Камински
Copyright © 2024 Dir.bg.