Гранд Хотел Будапеща

The Grand Budapest Hotel

САЩ, Германия | 2014г | 100 минути | Драма , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 07.03.2014
Премиера на DVD: 14.07.2014
Производител: Indian Paintbrush, Studio Babelsberg, Fox Searchlight Pictures, 20th Century Fox
Разпространител: А Плюс Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: 4 награди (вкл. за музика - Александр Деспла) и 5 номинации за Оскар 2015 г.
1 награда ("най-добър филм") и 3 номинации за Златен глобус 2015 г.
5 награди и 6 номинации за BAFTA 2015 г.
Наградата на Голямото жури "Сребърна мечка" от кинофестивала в Берлин 2014 г. и номинация за "Златна мечка" (Уес Андерсън)
Награда "Грами" 2015 г. (Александр Деспла)

По мотиви от произведенията на австрийския писател Стефан Цвайг.

Легендарен портиер - Густав (Рейф Файнс) работи в известен европейски хотел. Сприятелява се с младия служител Зеро Мустафа (Тони Револори и Ф. Мърей Ейбрахам), който се превръща в доверено протеже.

Историята включва още кражбата на безценна картина и битката за огромно семейно богатство на фона на променяща се Европа през първата половина на XX век.

Андерсън е ангажирал изключителен актьорски състав в поредната си приказно-шантава история и съвсем сигурно всеки един от тях се справя невероятно с ролята си, колкото и да е малка (или голяма) тя.

Авторът-режисьор споделя:
„Опитвам се да не се повтарям. Но изглежда правя точно това във филмите си. Не става нарочно – просто моите истории са изключително лични и въпреки всичко интересни за публиката.

Мисля, че ме критикуват заради това, че обръщам повече внимание на стила, отколкото на съдържанието и заради безбройните детайли, с които товаря персонажите си. Но всъщност всяко решение е предизвикано от желанието моите герои да се развиват.”

Свързани новини

Филмът на Ричард Линклейтър "Юношество" с най-много номинации за наградите "Готам" Холивудските филмови награди 2014 откриха сезона на наградите 30-ти "награди за дух" (Spirit Awards), Birdman с 6 номинации Изненада: филмовите критици избраха "Юношество" "Birdman" победи фаворита "Юношество" на наградите Готам Излезе сюжетът на Bond 24 - "СПЕКТЪР", Моника Белучи в каста Ето и номинациите за “Златен глобус” 20th Century Fox надмина 3-годишния бокс офис рекорд на Paramount Асоциацията на кинокритиците определиха "Сбогом на езика" на Жан-Люк Годар за филм на годината Американската гилдия на сценаристите обяви номинациите си "Гранд Хотел Будапеща" с най-много номинации за BAFTA "Аз съм Шарли" и на Златен глобус, изненади Хитовете и провалите на 2014-а година Обявиха наградите на Режисьорската гилдия на САЩ Английската академия раздаде наградите си Водещият на наградите Оскар има нужда от скандал Първият Оскар е факт, вижте и останалите Награди "Оскар" - победителите Александър Деспла композира музиката за поредния епизод на „Междузвездни войни” Обявиха номинациите за Оскар 2015 Обявиха номинациите за Оскар 2015 Дуото Том Холанд - Робърт Дауни мл. отново на екран догодина Топ филмите на 21 век: "Мълхоланд драйв" води Тийзър на филма за Жак-Ив Кусто Снимат продължението на мюзикъла "Mamma Mia!" Уес Андерсън с проект за следвоенна Франция Надпревара за "Пинокио": Гароне, Пол Кинг и Дел Торо Френският проект на Уес Андерсън с бурно развитие

Кастинг

Режисьор: Уес Андерсън
В ролите: Сърша Ронан, Матю Амалрик, Тони Револори, Рейф Файнс, Джеф Голдблъм, Ейдриън Броуди, Бил Мъри, Леа Сейду, Оуен Уилсън, Джуд Лоу, Едуард Нортън, Харви Кайтел, Том Уилкинсън, Джейсън Шуорцман, Ф. Мърей Ейбрахам
Сценарист: Уес Андерсън
Продуценти: Уес Андерсън, Джереми Доусън, Скот Рудин, Стивън Рейлс
Музика: Александр Деспла
Оператор: Робърт Йоуман
Copyright © 2024 Dir.bg.