Пътят към Коста дел Маресме

The Road to Costa Del Maresme

България, Израел | 2014г | 100 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 7.4/10

За филма

В разпространение от: 19.09.2014
Премиера в България: 05.12.2014
Производител: Синепаз, United King Films
Разпространител: A+ Films

"Българска рапсодия" / Bulgarian Rhapsody":

Фактите, свързани с депортирането на евреите от България, са предадени чрез любовната история на тийнейджъри. Това е историята на мечтателката Шели от Кавала (български град в Беломорието през Втората световна война) и две момчета, лудо влюбени в нея: художникът Мони и Жожо, музикант от еврейския квартал в София.

Мони (Кристиян Макаров) е млад българин от еврейски произход. Войната е в разгара си, а Третият райх задължава всичките си съюзници да предадат евреите по своите земи. Въпреки тези събития, тийнейджърът Мони се интересува повече от уроците и първите целувки.

Приятелят му Жожо (Стефан Попов) е неизменно с него и му помага в свалките. Когато семейството на Мони отива в Кавала, за да търси съпруг за сестра му, той се запознава с Шели (Анжела Недялкова). Тя е красиво 17-годишно момиче, което бързо превзема срамежливото сърце на Мони. Скоро обаче тя вижда Жожо и тригълникът между тримата тийнейджъри се заплита.

Шели трябва да премине през софийската гара с ешелон депортирани евреи от Егейска Македония и Северна Гърция, споделяйки съдбата на 11 682 свои сънародници през месец март 1943 г. Мони се опитва да я следва, но влакът вече е потеглил към дунавско пристанище, а оттам към Виена и лагерите на смъртта...

Кастинг

Режисьор: Иван Ничев
В ролите: Георги Мамалев, Мони Мошонов, Анжела Недялкова, Стефан Попов, Татяна Лолова, Васил Михайлов, Димитър Рачков, Любомир Ковачев, Ернестина Шинова, Стоян Алексиев, Кристиян Макаров
Сценаристи: Иван Ничев, Татяна Гранитова-Ничева, Юрий Дачев
Продуценти: Несим Леви, Моше Едри, Леон Едри, Шао Шерцер
Музика: Стефан Димитров
Оператор: Ади Райс
Copyright © 2024 Dir.bg.