Ex Machina: Бог от машината

Ex Machina

Великобритания | 2015г | 108 минути | Драма , Трилър , Фантастика | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 23.01.2015
Премиера в България: 10.04.2015
Премиера на DVD: 17.08.2015
Производител: DNA Films, Film4, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Награда (визуални ефекти) и номинация (сценарий) Оскар 2016 г.
Номинация за Златен глобус 2016 г. (за Алисия Викандер)
5 номинации от Британската академия 2016 г.
4 награди и 1 номинация от Британски награди за независими филми 2015 г.
Номинация от Британското дружество на операторите (за Роб Харди)
2 номинации за Европейски филмови награди 2015 г. (за актриса - Алисия Викандер и за сценарист - Алекс Гарланд)
Множество награди и номинации от Асоциации на филмовите критици

От сценариста на "Проектът: Sunshine" (2007) и "28 дни по-късно" (2002) Алекс Гарланд, който сега режисира дебютния си филм.

Едно бъдеще би могло да е утре - в интернет компания, която би могла да е „Гугъл“. Темата е актуална и противоречива: изкуственият интелект и неговата човешка употреба. Млад програмист е избран да участва в ключов експеримент по изкуствен интелект, като се оценяват човешките качества на зашеметяващ женски такъв...

Калеб (Донъл Глийсън) е 24-годишен разработчик в най-голямата световна интернет компания и печели награда - едноседмична почивка в усамотената планинска вила на шефа си Нейтън (Оскар Айзък).

Когато пристига там разбира, че ще трява да се включи в странен, но привлекателен експеримент, в който ще взаимодейства с първия в света истински изкуствен интелект. Той е поместен в тялото на красиво момиче-робот Ава... (Алисия Викандер).

Свързани новини

Universal започнаха снимките на "Mena" с Том Круз Джулия Стайлс, Виго Мортенсен и Алисия Викандер в "Борн 5" "Младост" триумфира на Европейски филмови награди 2015 Кратък списък на борещите се за „Оскар” за спец. ефекти Топ 5 европейски филма на Cineuropa Обявиха номинациите за наградите БАФТА Номинациите за Златен глобус 2016 "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Гилдията на художествените директори: наградите за сценография Връчиха Оскарите, списък на наградените Оскар Айзък отново с Алекс Гарланд за "Анихилация" Алисия Викандер ще бъде новата Лара Крофт Оскари 2017: останаха 20 филма за визуални ефекти Професионални награди: Иняриту с признанието на режисьорската колегия Оскар Айзък в „The Card Counter“ на Пол Шрейдър Оскар Айзък в супергеройския "The Great Machine" "В очакване на варварите" с Джони Деп, Марк Райлънс и Робърт Патинсън

Кастинг

Режисьор: Алекс Гарланд
В ролите: Донъл Глийсън, Алисия Викандер, Оскар Айзък, Челси Ли, Кори Джонсън, Иви Рей, Дебора Розен, Соноя Мидзуно
Сценарист: Алекс Гарланд
Продуцент: Андрю Макдоналд
Музика: Джеф Бароу, Бен Солсбъри
Оператор: Роб Харди
Copyright © 2024 Dir.bg.