Музикална биографична драма превзе боксофиса в САЩ

17.08.2015 г.
Музикална биографична драма превзе боксофиса в САЩФилмът за революцията на хип-хопа от средата на 1980-те години и драматичното развитие на групата “N.W.A”, членове на която са Айс Кюб, Д-р Дре и други, бе най-посетен през изминалия уикенд в САЩ.

Според "Box Office Mojo", лентата с продължителност два часа и половина - Straight Outta Compton - е направила 56 млн долара в 2 757 салона, или средно по $20 345 на зала, което е забележителен резултат за Universal. Продукцията е на студиата на Cube Vision, Legendary Pictures и New Line Cinema, а снимките са правени в два калифорнийска града: Лос Анджелес и Комптън.

Филмът преодоля без никакво усилие "Мъжът от U.N.C.L.E.", който се задоволи с $13.5 млн от 3 638 салона.

Резултатът на “Бандата от Комптън” може да се окаже шестата най-добра августовска премиера за всички времена, като изпреварва "Възходът на планетата на маймуните" от 2011 г. ($54 млн), но остава зад "Следите" от 2002 г. ($60 млн). Сред продуцентите на Комптън са оригиналните членове на бандата като Айс Кюб и Д-р Дре, както и режисьорът Ф. Гари Грей ("Италианската афера", "Смъртоносен противник", "Кървав прах").

Международно, филмът се прожектира засега единствено в Тринидад и Тобаго, както и в други Карибски острови, но вътре в САЩ с него Universal успя (в събота) да премине границата от 2 млрд долара, което разбива предишния рекорд на Warner Bros., установен на 25 декември 2009 г.

В главните роли на "Straight Outta Compton" са:
- О'Шей Джаксън мл. играе Айс Кюб - баща си;
- Кори Хокинс играе Д-р Дре;
- Джейсън Мичъл е в ролята на Ийзи-И;
- Нийл Браун мл. се превъплъщава в DJ Йела;
- Алдис Ходж влиза в образа на MC Рен.

В многобройния актьорски състав личат още имената на Пол Джиамати и на самия режисьор, оператор е Матю Либатик (номиниран за Оскар 2011 г. за "Черен лебед"), а музиката е на Джоузеф Трапанийз ("Дивергенти 2: Бунтовници", "Забвение").

В България филмът засега не се предвижда за разпространение.
Copyright © 2024 Dir.bg.