Дензъл Уошингтън режисира и продуцира за HBO

23.09.2015 г.
Дензъл Уошингтън режисира и продуцира за HBOДвукратният носител на „Оскар” Дензъл Уошингтън сподели миналия четвъртък, че се е споразумял с фонда, управляващ наследството на Огъст Уилсън да режисира и продуцира 10 негови пиеси за HBO.

През следващите десет години ще можем да гледаме по една от тях в ефира на канала. „Ще режисирам, продуцирам и участвам в една от тях („Fences”), а на останалите девет ще бъда изпълнителен продуцент – казва той. – Много съм развълнуван, че фондът ми повери този проект. Не бих могъл да си мечтая за нещо по-добро от това.” В първата пиеса – „Прегради” („Fences”) ще се снима и Вайола Дейвис.

Тя и Уошингтън си партнират на Броудей през 2010 г. именно в постановка по въпросната пиеса, за което печелят награди „Тони” за най-добър актьор и актриса. Въпросните 10 пиеси са известни като Цикълът Питсбърг.

Уошингтън разговаря на 18 септември с професора-критик Тод Бойд в Колежа по кинематични изкуства към Университета на Южна Калифорния (USC). Вижте целия разговор на видео (75 мин.).
Copyright © 2024 Dir.bg.