Ридли Скот планира още три продължения на „Прометей

24.09.2015 г.
Ридли Скот планира още три продължения на „Прометей” Ридли Скот планира общо четири филма, доразвиващи идеята на „Прометей”, преди да обърне поглед отново към класиката си от 1979 г. „Пришълецът”.

Той потвърди това в интервю за немското списание Филмфутер като обясни, че би искал да обедини двете саги в един по-нататъшен момент и да обясни произхода на ужасяващите извънземни, но това няма да се случи в продължението на „Прометей”.

„Може би това ще се случи във второто или дори третото продължение на „Прометей – казва той. – И чак след това ще се завърнем към „Пришълецът”.” В „Прометей”, за който се говореше, че има общи черти с „Пришълецът”, видяхме само прототип на извънземното същество, защото във фокуса на филма бяха Инженерите – човекоподобни извънземни, които може би са създали живота на Земята. Скот твърди, че „идеята на „Прометей” беше да обясни как и защо е бил създаден Пришълецът. Винаги съм разглеждал Пришълеца като средство за водене на бактериална война. Както и винаги съм разглеждал първия космически кораб, който наричам Кроасан, като военен космически кораб, в който са били натоварени въпросните същества с една-едничка цел – да сеят разруха.”
Copyright © 2024 Dir.bg.