Мат Деймън и Бен Афлек продуцират "Thirst" за HBO

30.09.2015 г.
Мат Деймън и Бен Афлек продуцират Филмът "Жажда" е за глобалната водна криза

Преди дни бе съобщено, че филмовият канал HBO обединява усилия с Деймън и Афлек за създаването на телевизионен филм, наречен “Thirst”. Не се очаква дуото да играе в него - Деймън и Афлек ще бъдат изпълнителни продуценти със своята компания Pearl Street Films, заедно с Елиът Лестър (“Славей” - "Nightingale", 2014 г.), който ще режисира лентата.

Новото попълнение към HBO-филмите е описано като многопластова история, развиваща се на фона на глобалната криза за водата. Чарлз Лийвит (“Кървав диамант”, “Warcraft”) ще напише сценария и ще копродуцира заедно с Pearl Street и Маргарет Чърнин. Джон Уайнсток (“Славей”), президентът на Pearl Street Дженифър Тод и вицепрезидентът Дрю Винтън също ще бъдат част от продуцентския екип.

“Много сме щастливи да продължим работата си с Мат и Бен. Като двама от най-надарените създатели на филми, те отново ще използват таланта си за да повишат информираността за този все по-сериозен глобален проблем" каза програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо.

От своя страна, Деймън и Афлек споделиха в общо изявление: “Вълнуваме се, че ще работим с HBO по този проект и не бихме могли да имаме по-добър партньор за този тип филм. И Елиът, и Чък са истинска сила в това да създават невероятна визия и ние се вълнуваме много, че сме част от това.”

Проектът разширява обхвата на партньорство на HBO с Деймън и Афлек, които бяха изпълнителни продуценти и на риалити сериала “Project Greenlight” за премиум оператора. Това е и най-новият съвместен проект на дуото. Дългогодишните приятели са и продуценти на шпионския трилър “Incorporated“ за тв мрежата Syfy.
Copyright © 2024 Dir.bg.