Де Ниро и Скорсезе отново заедно

04.10.2015 г.
Де Ниро и Скорсезе отново заедноАмериканският актьор Робърт Де Ниро разказа в интервю за "Digital Spy", посветено на премиерния "Обратно в играта" с участието на Ан Хатауей, че отново ще работи с режисьора Мартин Скорсезе.

Де Ниро и Скорсезе ще пренесат на екран книгата на Чарлз Бранд "I Heard You Paint Houses" (в свободен превод - "Чух, че боядисвате къщи"), издадена през 2005 г. Към култовия тандем ще се присъединят също Ал Пачино и Джо Пеши.

Проектът за гангстерския филм се разработва отдавна - виж информация отпреди седем години. "Правим го... Ще се случи по някое време догодина" - казва холивудската звезда и допълва, че "бавно, бавно нещата вече се задвижват".

В проекта, известен още като "Ирландецът", Де Ниро ще пресъздаде образа на наемния убиец Франк Шийрън-Ирландеца. Неговите помощници в престъпленията ще са актьорите Ал Пачино и Джо Пеши, а в заглавието думите "да боядисаш къща" закодират "да убиеш човек" - боята символизира кръвта по стените и пода.

Авторът на литературния бестселър Чарлз Бранд в продължение на 5 години е записвал интервютата си с починалия през 2003 г. Франк Шийран, в които той е признал, че е убил над 25 души за мафията и за своя приятел Джими Хофа, когото по-късно също убива.
Шийран е придобил уменията си от армията по време на Втората световна война, като има активна военна служба от цели 411 дни на територията на Италия. След завръщането си в САЩ, започва да работи за легендарния Ръсел Буфалино под прикритието на профсъюзна дейност. Главният прокурор на САЩ Руди Джулиани го обявява за един от двамата неиталианци в списъка от 26 топ мафиотски фигури - Шийран има ирландски и шведски произход.

Прочутият тандем Де Ниро - Скорсезе е оставил във филмовата история ленти като "Разяреният бик", "Шофьор на такси" и "Нос страх", а също "Goodfellas" ("Добри момчета", 1990) и "Казино". Първият им съвместен филм е "Mean Streets" ("Жестоки улици") от 1973 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.