Седмият "Рoки" с рекорден зрителски интерес

26.11.2015 г.
Седмият "Крийд: Наследникът на Роки" удари милион и половина в приходи ($1.4 mln) от предварителните прожекции във вторник вечер в САЩ, като макар и с малко успя да надмине "Добрият динозавър", стартирал с $1.2 млн на 3 600 екрана. Информацията е на Варайъти.

В България бе предвидена премиера за 11 декември 2015 г., отменена обаче в последния момент (в началото на този месец от дистрибутора Форум Филм). Лентата на New Line - MGM, разпространявана от Warner Bros., е 7-ият филм от франчайза за Роки, със Силвестър Сталоун в главната роля като треньор на Адонис Дожонсън (Майкъл Джордан), син на неговия покоен приятел и предишен противник Аполо Крийд. В първите четири филма от "Рoки" ролята на Крийд бе изиграна от Карл Уедърс.

Прогнозата е "Крийд" да донесе 35 милиона от 3 350 киносалона за 5-дневния отпускарски период около днешния Ден на благодарността. Както е известно, този период традиционно за пазара е един от най-активните за американските кинозрители. Рекордьор в статистиката е анимацията "Замръзналото кралство" на Дисни с $93.6-милионен старт за петдневния период и $1.2-милионен приход от предварителния ден през 2013 г.

"Виктор Франкенщайн" отвори с $175 000 от 2 100 локации в предварителните прожекции във вторник вечер. С "Добрият динозавър" пък Пиксар за първи път излиза с два филма в една година, след като през юни пусна "Отвътре навън".

Трите филма - "Крийд: Наследникът на Роки", "Добрият динозавър" и "Виктор Франкенщайн" - са единствените, които опитват по-сериозно да се изправят срещу мегахита "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2". Той направи $102.7 млн през изминалия уикенд, което го нареди на последно място сред 4-те филма от франчайза. Част 1 миналата година отвори също в уикенда преди Благодарността (със $121.9 млн), а през самите 5 дни направи $82.7 млн. Ако Част 2 върви по същия начин, то тя ще доближи $70 млн за сегашния петдневен период.

Отзивите за "Крийд: Наследникът на Роки" са предимно положителни - 93% "свеж" при Rotten Tomatoes; "Добрият динозавър" също има силна подкрепа от критиката (86%), но "Виктор Франкенщайн" тръгва едва с 19%. Той бе дълго време отлаган и сега за него има скромни очаквания от порядъка на $12 млн за 5 дни от 2 700 екрана.

Според анализатор, солидният старт на Крийд и на Динозавъра предвещава добро развитие през тази празнична ваканция, като от нарасналата посещаемост в мултиплексите ще спечелят и филми като "Спектър" и "Фъстъчета: Филмът". Заедно със своите блокбъстър-братовчеди, специализираните дебюти като "Момичето от Дания" и представянето на любимци на критиката като "Спотлайт" ще предложат истинско изобилие от филми за радост на публиката, което отличава сегашните празници.
Copyright © 2024 Dir.bg.