Робърт Редфорд и Арнолд Шварценегер на Конференцията за климата в Париж

30.11.2015 г.
Робърт Редфорд и Арнолд Шварценегер на Конференцията за климата в ПарижКонференцията за климата в Париж бе открита днес в присъствието на лидери на повече от 150 страни. Всеки от тях ще представи усилията на страната си за намаляване на въглеродните емисии и за борба с климатичните промени.

"Светът е изправен пред две страшни заплахи - тероризма и климатичните промени", заяви при откриването на форума перуанският министър на околната среда Мануел Пулгар-Видал, досегашен председател на предишната конференция на ООН за климата.

Общо се очаква на срещата да присъстват най-малко 900 души. Освен политици, в разговорите ще се включат и известни личности.

Американският актьор и режисьор Робърт Редфорд ще бъде един от ораторите от името на екологичната неправителствена организация "Съвет за защита на националните ресурси". Бившият губернатор на Калифорния, актьорът Арнолд Шварценегер ще представлява организацията за климата "Р20".

България ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев. Очаква се конференцията да завърши с международно споразумение за мерки, които да ограничат покачването на температурите до +2 градуса по Целзий. Конференцията под егидата на ООН ще продължи до 11 декември 2015 г.

на снимката (AFP Photo/Timothy A. Clary): Робърт Редфорд в Ню Йорк с генералния секретар на ООН, 29.06.2015 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.