Марвъл обяви снимките на "Doctor Strange"

30.11.2015 г.
Марвъл обяви снимките на Бенедикт Къмбърбач, Рейчъл Макадамс, Майкъл Стулбарг, Мадс Микелсен, Чиуетел Еджиофор и Тилда Суинтън са звездите в дебюта на следващия супергерой от киновселената на студиото. Участва и българската звезда, живеща в Лондон - Неве Гачев (Невена Гачева). Филмът ще бъде сниман на локации в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Катманду (Непал) и излиза в България на 3D и IMAX 3D заедно със световната премиера на 4 ноември 2016 г. Режисьор е Скот Дериксън, познат ни от „Дяволът в Емили Роуз“ (2005), „Денят, в който Земята спря“ (2008) и „Избави ни от злото“ (2014).

Прилюченското фентъзи "Доктор Стрейндж" проследява историята на неврохирурга д-р Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач), който след ужасяваща автомобилна катастрофа открива тайнствения свят на магията и паралелните измерения.

Базиран на комиксовия герой, който се появява за първи път в “Strange Tales”, бр. 110 от юли 1963 г., филмът продължава линията на епични киноприключения в рамките на третия етап на киновселената на Марвъл. Целта на Етап 3 е в рамките на 4 години и 9 филма да представи на публиката нови герои и да продължи приключенията на любимците на феновете.

Продуцент на "Doctor Strange" е Кевин Файги, а Луис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Чарлз Нюърт, Стивън Брусард и Стан Лий са изпълнителни продуценти. Оператор е английският майстор Бен Дейвис.
Copyright © 2024 Dir.bg.