Анимационни фаворити в началото на сезона на кинонаградите

02.12.2015 г.
Анимационни фаворити в началото на сезона на кинонаградитеНачалото на декември по традиция поставя и началото и на т. нар. сезон на кинонаградите, чиято кулминация е церемонията по раздаването на „Оскар“-ите в края на февруари. Снощи станаха ясни номинациите на 43-те годишни награди „Ани“ (Annie Awards). Обявяването на победителите ще се случи на 6 февруари 2016 г. вечерта в зала "Royce Hall" на Калифорнийския униферситет.

Сред отличените ленти се откроиха три сигурни фаворита: "Отвътре навън" и "Добрият динозавър" на Disney Pixar, както и "Миньоните" на Illumination. Историята за чувствата на Райли затвърди прогнозите за номинация за „Оскар“, като отнесе 14 номинации за „Ани“, включително за най-добър анимационен филм. На второ място се нареди другата лента на Disney Pixar, която в момента е по екраните в България. На трето място по брой номинации за „Ани“ са жълтите пакостници, които превзеха сърцата на малки и големи по целия свят това лято.

Сред номинираните на първите престижни награди за сезона са "Джурасик свят", "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" и "Хобит: Битката на петте армии". Те се борят в категория „Най-добри анимирани ефекти в пълнометражен филм“.

Националната асоциация на кинокритиците също обяви своите фаворити. За най-добър анимационен филм те обявиха "Отвътре навън". Две награди получи осмият филм  на Куентин Тарантино – "Омразната осморка", който очакваме в кината у нас на 8 януари – Дженифър Джейсън Лий бе отличена за най-добра поддържаща женска роля, а Куентин Тарантино получи статуетката за оригинален сценарий.

За най-добра поддържаща мъжка роля кинокритиците наградиха Силвестър Сталоун за ролята му в "Крийд: Сърце на шампион" (с първоначално название "Крийд: Наследникът на Роки"). Лентата излиза в кината у нас на 1 януари 2016 г., което е новина с днешна дата от българския дистрибутор.
Copyright © 2024 Dir.bg.