Звездите, които Холивуд загуби през 2015 г.

30.12.2015 г.
Звездите, които Холивуд загуби през 2015 г.Робърт Лоджиа (на 85 г.) почина от усложнения в резултат на Алцхаймер на 4 декември в Лос Анджелес.

ТВ-сапунената легенда Дейвид Канари (77), най-популярен от сериала „Всички мои деца“ на ABC, почина на 16 ноември от естествена смърт у дома си в Уилтън, Кънетикът.

Роденият в Исландия Гънар Хансен (68), изобразил култовия сериен убиец Ледърфейс в оригиналния "Тексаско клане" (1974 г.), почина от рак на панкреаса в село Нортийст Харбър, Мейн.

Актрисата, писателка и продуцент Джаки Колинс (77), родена в Лондон, загуби битката с рака на гърдата в Лос Анджелес на 19 септември.
Jackie Collins


Фред Томпсън (73) от сериала "Закон и ред" си отиде от лимфома в Нашвил, Тенеси на 1 ноември.
Fred Dalton Thompson


Звездата от много тв сериали Ал Молинаро (96) почина на 30 октомври в Глендейл, Калифорния.
Al Molinaro


Морийн О'Хара (95) от Ирландия, актрисата с червена коса и зелени очи, работила често с режисьора Джон Форд и с актьора Джон Уейн, угасна на 24 октомври в Бойси, Айдахо.

Мартин Милнър (83), известен от сериали от 60-те години, почина в Карлсбад, Калифорния след продължително боледуване.

Джери Уайнтрауб (77), продуцирал филми като "Бандата на Оушън" (2001 г.), почина на 6 юли в Санта Барбара, Калифорния, от сърдечен удар.
Jerry Weintraub


Уес Крейвън (76), изключителният хорър сценарист и режисьор, известен от "Писък", "Кошмари на Елм Стрийт" и "Очите на скалите", почина на 30 август в Лос Анджелес от мозъчен тумор.
Wes Craven


Бившето гадже на Елвис Пресли в началото на 60-те години - Ивон Крейг (78) почина на 17 август в предградието Пасифик Палисейдс на Лос Анджелес от рак на гърдата. Тя дължи популярността си на култовия телевизионен сереал "Батман" (1966 - 1968 г.)
Yvonne Craig


Уелският и американски актьор Роджър Рийз (71) от сериалите "Бар "Наздраве"" и "Западното крило" почина от рак на 10 юли в Манхатън. Той живееше със съпруга си, американския драматург и актьор Рик Елис.
Roger Rees


В същия ден - 10 юли, Омар Шариф (83) се спомина в Кайро от проблем със сърцето.
Omar Sharif


Дик Ван Патън (86), със своя звезда на Алеята на славата, си отиде на 23 юни в Санта Моника, Калифорния след усложнения от диабет.

Композиторът Джеймс Хорнър (61) загина в самолетна катастрофа край Санта Барбара, Калифорния на 22 юни. Той е автор на музиката към филми като „Титаник”, „Аватар”, „Красив ум”, „Аполо 13”, „Смело сърце”.
James Horner


На 7 юни в Челси, Лондон вследствие на дихателни и сърдечно-съдови проблеми почина британският актьор Кристофър Лий (93), играл във филмите за Дракула през 50-те, 60-те и 70-те години, в първия и третия филм за „Хобит” и в трилогията „Властелинът на пръстените”.
Christopher Lee


Бетси Палмър (88), популярна с ролята си в култовия оригинален "Петък 13-и", почина на 29 май в старчески хоспис в Данбъри, Кънектикът.
Betsy Palmer


Комедийната актриса Ан Меъра (85), съпруга на Джери Стилър и майка на Бен Стилър, почина в Манхатън на 23 май от естествена смърт.

Австралийският оператор Андрю Лесни (59), носител на Оскар и на множество награди от Британската академия, от Австралийския филмов институт и др., почина на 27 април в Сидни от инфаркт. Някои от неговите филми: трилогията "Властелинът на пръстените", трилогията "Хобит", филми като "Последният повелител на въздуха", "Аз съм легенда", "Възходът на планетата на маймуните", "Кинг Конг", "Търсачът".
Andrew Lesnie


Сойър Суийтън (19) от сериала "Всеки обича Реймънд" се самоуби на 23 април в Остин, Тексас.
Sawyer Sweeten


Сценаристът на "Все още Алис" Ричард Глацър (63) почина от усложнения на амиотрофична латерална склероза (ALS) на 10 март в Лос Анджелес.
Richard Glatzer


Сам Саймън (59), един от създателите на "Семейство Симпсън", загуби борбата с колоректалния рак на 8 март.

Легендата от "Star Trek" Ленард Нимой (83) си отиде от белодробна недостатъчност в Бел Ер, Лос Анджелес на 27 февруари.
Leonard Nimoy


19-годишната сръбкиня Миряна Пухар от поредицата "Топ модели" бе застреляна в Шарлот, Северна Каролина на 24 февруари.

Продуцентът Самюъл Голдуин мл. (88), син на основателя на Метро-Голдуин-Майер и баща на звездата от сериала "Скандал" Тони Голдуин, почина от сърдечен удар на 9 януари в Лос Анджелес.

Австралийският актьор Род Тейлър (84), когото помним от "Птиците" на Хичкок, бе покосен от сърдечен удар в Бевърли Хилс.
Rod Taylor


Франческа Хилтън (67), дъщеря на звездата Жа Жа Габор и на основателя на "Хилтън" Конрад Хилтън, почина на 5 януари от сърдечен удар в Лос Анджелес.
Copyright © 2024 Dir.bg.