Жерар Депардийо ще изиграе ролята на Сталин

31.12.2015 г.
Жерар Депардийо ще изиграе ролята на СталинПреди два дни Hollywood Reporter оповести, че Жерар Депардийо ще изиграе ролята на диктатора Сталин в нов филм на актрисата Фани Ардан. Това би бил неин пети филм като режисьор.

Актьорът, който неотдавна стана гражданин на Русия, ще се въплъти в образа на Сталин в екранизация на романа от 2013 г. на френския белетрист Жан-Даниел Балтаса „Диванът на Сталин” ("Le divan de Staline"). Действието ще се развива през 50-те години и ще проследи поръчката, която получава млад скулптор - да направи монумент на диктатора, като при това ще трябва да мине през цедката на КГБ.

Продуцентите са от френско-португалската компания "Леопардо Филмс", с които Ардан снима и сегашния си проект ("Et Derrière Moi une Cage Vide"), а "Мосфилм" няма да са копродуценти и ще се включат само с производствени услуги като костюми и реквизит.

Това не е първият рускоориентиран проект на Депардийо, който през 2013 г. прие руско гражданство, за да избегне плащането на прекомерни, според него, данъци във Франция. Той иска да снима и „исторически достоверен филм за Втората световна война”, в чийто сюжет френски летци се бият рамо до рамо с руските пилоти на източния фронт.
Copyright © 2024 Dir.bg.