Дженифър Лорънс във втори филм през 2017 г.

21.01.2016 г.
Дженифър Лорънс във втори филм през 2017 г.Актрисата ще изиграе любовница на кубинския лидер Фидел Кастро

В ексклузивен материал на Hollywood Reporter от вторник се твърди, че 25-годишната носителка на Оскар и три Златни глобуса ще се превъплъти в Марита Лоренц, родена в Германия през 1939 г. от баща-немец и майка-американка и живееща понастоящем в САЩ, във филма "Marita". Проектът на етап "питч" (търговска презентация) е задвижен от съсценариста на "Американска схема" Ерик Сингър, написал и "Интернешънъл" през 2009 г.

Сингър е разработвал идеята в продължение на 9 месеца заедно с продуцентите Андре Руло, Скот Медник и Мат Толмак, преди да се осмели да предложи на Лорънс главната роля. Според източници на изданието, историята по истински случай е предизвикала голям интерес и за нея са наддавали студиа като Fox 2000, Warner Bros., Paramount и Annapurna. "Sony Pictures" предприемат най-агресивен подход и поемат проекта в изключително конкурентна среда. Продуценти на романтичната шпионска драма ще бъдат Мат Толмак и самата Дженифър Лорънс, заедно с Андре Руло и Скот Медник, а надзорът върху производството от страна на "Sony" ще осъществява Анж Джанети.

Плановете на студиото са да постави лентата на екран до края на 2017 година. Само седмица по-рано излезе и информацията, че през същата година екран ще види и друг филм с участието на Лорънс, но за "Paramount Pictures" - в този на Дарън Аронофски, в който тя ще си партнира с Хавиер Бардем. Това означава, че през 2017 г. ще я видим поне в два филма.

Куба става все по-интересна като страна, генерираща истории, а също така като локация за снимане на филми, след като дългогодишното ембарго бе премахнато от сегашния президент на САЩ. Както стана известно в първите дни на новата година, от "Бързи и яростни 8" се надяват да снимат там, миналата година популярният комик Конан О'Брайън засне в Хавана цял епизод на своето късно токшоу по TBS - "Конан", наскоро и сериалът "Обител на лъжата" използва снимачни площадки в Куба.

Освен в тези два филма, Дженифър Лорънс е ангажирана и в други проекти - през месец май тази година ще я видим в "Х-Мен: Апокалипсис", планира да напише и участва в проект с новата си най-добра приятелка Ейми Шумър, възнамерява да се изяви и като режисьор, привлечена е и в проекта "It’s What I Do" на Стивън Спилбърг и "Warner Bros.", в който ще играе военен фотограф, пленена в Либия през 2011 г.

С филма "Marita", Sony се връща отново в бизнеса с Лорънс, с която наскоро завършиха приключенската фантастика "Passengers" - с премиера в края на 2016 г. Студиото се надява и бързо да намери режисьор за кубинския си проект.

Марита Лоренц e бивша любовница на кубинския лидер Фидел Кастро и претендира да е абортирала от него, след което напуска Куба, отива в САЩ и е вербувана от ЦРУ. Получава задачата да отрови Кастро, но не го прави; по-късно има връзка и с диктатора на Венесуела, от когото също твърди, че има дете, името й е замесено и в атентата срещу Кенеди. През 70-те години работи като информатор на ФБР, а днес се занимава с писане на биографични книги.
Copyright © 2024 Dir.bg.