Сам Рейми обмисля римейк на филма „Пророк” на Жак Одиар

26.01.2016 г.
Сам Рейми обмисля римейк на филма „Пророк” на Жак ОдиарСам Рейми води преговори за режисьорската позиция на римейка на „Пророк” ("Un prophète", 2009 г.), с който ще се заемат от Сони. Френско-италианският филм на режисьора Жак Одиар, неизлъчван в България, бе номиниран за „Оскар” и "Златен глобус" през 2010 г. (за най-добър чуждоезичен филм), спечели същата награда от Британската академия, както и номинация за „Златна палма” в Кан година преди това заедно с голямата награда на журито.

Криминалният трилър разказваше историята на млад мъж, който постепенно си проправя път в криминалния синдикат в затвора, благодарение на сближаването си с неговия шеф.

Римейкът, разбира се, ще е на английски език и ще бъде продуциран от Нийл Мориц ("Бързи и яростни") и Тоби Джаф ("Зов за завръщане"). Предстои трансформирането на сценария от Тома Бидеген, Никола Пьофайи и Абдел Рауф Дари на английски език и със спецификите на холивудския киноезик. Самият сценарий е поверен на известния криминален автор Денис Лихейн.

Одиар заяви за "Гардиън" по време на миналогодишния Кан, че няма интерес към римейк. "Това вече не е моят филм. Не мисля, че филмите са произведения на изкуството. Те просто са стока и услуга. Нямам усещането, че ги притежавам. След като някой плати авторското право, това повече не е мой бизнес".
Copyright © 2024 Dir.bg.