Балтазар Кормакур с нов проект - „Клетвата”

11.02.2016 г.
Балтазар Кормакур с нов проект - „Клетвата”Исландският режисьор на „Еверест” Балтазар Кормакур ще застане пред камерата за първи път от осем години насам за проекта „Клетвата” („The Oath”). Сценарият на психологическия трилър е негово дело, написан съвместно със сънародника му Олафур Егилсон, но освен че и ще играе във филма, Кормакур ще поеме и режисьорските отговорности.

Ролята му е на баща, който се опитва да измъкне дъщеря си от света на наркотиците и дребните кражби, но открива, че опасността не е в това, което той вижда на пръв поглед.

Филмът вече се снима на родния на Кормакур исландски език от неговото студио RVK Studios, копродуценти са германската ZDFE и английската продуцентска къща Film4. Продажбите се осъществяват от американската компания XYZ Films, която в момента търси купувачи на Европейския филмов пазар в Берлин.

Може би, след "Клетвата" режисьорът ще се обърне отново към Холивуд, защото последният му англоезичен филм – „Еверест” - вече спечели 200 млн. долара приходи от кината.
Copyright © 2024 Dir.bg.