Форд и Спилбърг в "Индиана Джоунс 5"

16.03.2016 г.
Форд и Спилбърг в Walt Disney Pictures съобщиха, че Харисън Форд се завръща като археолога и изследовател Индиана Джоунс за петото му екранно приключение, заложено за 19 юли 2019 година.

Заедно с Форд, студиото определи Стивън Спилбърг за неозаглавения все още проект. Франчайз-ветераните Катлийн Кенеди и Франк Маршал са продуценти.

Председателят на "The Walt Disney Studios" Алън Хорн пише в официалното прессъобщение, че "Индиана Джоунс е един от най-великите герои в историята на киното и ние нямаме търпение да го върнем на екран през 2019 г. Голяма рядкост е да имате и такова перфектно съчетание от режисьор, продуценти, актьор и роля и вълнението ни да предприемем това приключение с Харисън и Стивън е огромно".

Франчайзът започна през юни 1981 г. с "Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот", донесъл над 281 млн долара след старта си. Лентата претърпя няколко нови издания, както и IMAX версия от 2012 г., възвърнала 3 милиона долара. Следващите продължения бяха "Индиана Джоунс и храмът на обречените" от 1984, "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" от 1989 и "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" от 2008. Всички те донесоха общо около 1 милиард на вътрешния US-пазар и близо $2 милиарда глобално.

Към настоящия момент, неозаглавеният филм е единственият, планиран за 19.07.2019 г. и ще излезе една седмица след "Inhumans" на Марвъл.

Според ширещите се информации, Джордж Лукас не е свързан с проекта. Досега - и преди Дисни да купи Lucasfilm, 30.10.2012 г. - продълженията на Индиана Джоунс не влизаха в производство, преди Лукас и Спилбърг да се видят лично на четири очи и да обсъдят сценария и всички елементи на филма. Това е и една от причините за дългите периоди между отделните продължения.
Copyright © 2024 Dir.bg.