Робин Райт ще партнира на Харисън Форд в "Блeйд Рънър 2"

01.04.2016 г.
Робин Райт ще партнира на Харисън Форд в От коридорите на властта във Вашингтон до мръсните и облени с неонови светлини улици на постапокалиптичен Лос Анджелес, почти 50-годишната звезда от тв сериала "Къща от карти" Робин Райт (на снимката) се присъединява към дългоразработваното продължение "Блейд Рънър 2". Това съобщиха снощи от Warner Bros. в специално прессъобщение, макар да не разкриха точната роля, която актрисата ще изпълни.

Това, което се знае за филма с още неустановено заглавие, излизащ през 2018 г. на екран - десетилетия след оригинала от 1982 г. - е, че Харисън Форд ще повтори култовата си роля на Рик Декард. Около участието на Райън Гослинг също няма яснота. Лентата отново е разработка на романа "Беглец по острието" (1966 г.) на американския писател-фантаст Филип К. Дик, който почина месеци преди премиерата на оригиналния филм.

След като направи "Сикарио", канадският режисьор Дени Вилньов отново ще снима с известния английски оператор Роджър Дийкинс. Ридли Скот ще наблюдава прогреса на проекта в качеството си на продуцент и на съавтор на сюжета, а сценарият идва от Хемптон Фанчър, който бе съавтор и на оригинала, както и от Майкъл Грийн ("Зеленият фенер").

Премиерата на "Блeйд Рънър 2" е предвидена за 12 януари 2018 г, а снимките трябва да започнат през юли 2016 г. в Будапеща.
Copyright © 2024 Dir.bg.