преди 6 месеца Warn..."/> Кино

Гарет Едуардс излиза от "Годзила 2"

14.05.2016 г.
Гарет Едуардс излиза от След като преди 6 месеца Warner Bros. и Legendary Pictures обединиха своите франчайзи "Годзила" и "Кинг Конг" в един филм, вчера Дедлайн съобщи, че английският режисьор Гарет Едуардс (на снимката) напуска продължението "Гoдзила 2", предвиждано досега за 2018 г. Раздялата му с двете студиа е била приятелска, като британецът се е посветил на довършването на спин-офа на Star Wars - "Rogue One: История от Междузвездни войни" с Lucasfilm / Walt Disney.

Едуардс има и други, по-малки текущи проекти, които разработва и би желал да осъществи.

Премиерната дата за "Гoдзила 2" вече се отложи тази седмица и засега стои на дата 22 март 2019 г., като споразумението за напускането на Едуардс е осъществено преди насрочването на новата дата.

Сега Legendary и Warner Bros. търсят нов режисьор на мястото на Едуардс, работейки освен това и по проекта "Гoдзила срещу Конг" ("Godzilla vs. Kong") за 2020 г. Този филм стана възможен, след като фентъзито "Конг: Островът на черепа" (2017) отиде от Universal в Warner, с които Legendary (иначе под шапката на Юнивърсъл) правят Годзила.

Legendary придобиха от японското студио Тохо правата и върху допълнителни класически образи от тяхната Гoдзила-вселена, като тези на Родан, Мотра и Крал Гидора.
Copyright © 2024 Dir.bg.