Червената кралица и причината за голямата й глава

25. 05. 2016
Червената кралица и причината за голямата й главаВ навечерието на премиерата на „Алиса в Огледалния свят“ на Джеймс Бобин, Хелена Бонъм Картър, която изпълнява ролята на Червената кралица в продължението на „Алиса в Страната на чудесата“, повдига завесата пред въпроса защо героинята й е с неимоверно голяма глава.

Този елемент е много важен, защото именно заради него тя се притича на помощ на Алиса в новото й приключение. „Харесвам тази роля, така че за мен не беше проблем да се върна към нея – казва актрисата. – Сценарият ми беше много интересен, защото освен всичко друго обяснява и защо имам такава голяма глава. Т.е., не аз, а героинята ми.

Тя е преживяла травмиращо събитие в миналото и в главата й се е появил тумор, който е пораснал. Това не го знаех в предишния филм и си измислих друго обяснение, но сегашното ми хареса повече.“

Що се отнася какво друго би искала да изиграе, Бонъм Картър обяснява, че би искала да пробва всякакви роли, каквито още не са й предлагали, а също така би се съгласила да се включи в някой филм само заради режисьора.  
Copyright © 2024 Dir.bg.