Джейк Джиленхол за трети път с Дени Вилньов

28.05.2016 г.
Джейк Джиленхол за трети път с Дени ВилньовНоминираният за "Златна палма" в Кан миналата година - за "Сикарио" - канадски режисьор Дени Вилньов отново бе поканен за съвместна работа от Джейк Джиленхол. След предишните им проекти "Prisoners" (2013) и "Enemy" (2013), в недалечно бъдеще ще бъде екранизиран криминалният роман "Син" на норвежкия писател Йо Несбо, публикуван през 2014 година, а Джиленхол ще изиграе главната роля.

Преди две години правата за филмиране бяха взети от Warner, а за режисьор се спрягаше Чанинг Тейтъм. Оттогава обаче изтече много вода и днес проектът е собственост на "Nine Stories" - новата продуцентска компания на самия Джиленхол - и на "Bold Films". Продуценти на "Син" ще бъдат Джейк Джиленхол и Рива Маркър от "Nine Stories" заедно с Майкъл Литвак от "Bold Films".

Произведението на забележителния скандинавски автор е вдъхновено от Библията и разказва историята на фиктивния персонаж Сони Лофтхус - излежаващ присъда за престъпления, които не е извършвал. Като възнаграждение за това, той получава постоянни доставки на наркотици, към които е пристрастен. Животът му се променя, когато научава истината за смъртта на баща си. Някога талантлив и обещаващ 15-годишен борец, Лофтхус поема надолу, когато баща му - полицай се самоубива. След като излежава 12 години в затвора, Лофтхус успява да избяга и започва да преследва хората, отговорни за осъждането му. Докато въздава "справедливост", той самият започва да извършва същите престъпления, за които по-рано се е озовал в затвора.

По поредицата романи на Йо Несбо се прави и криминалната драма "The Snowman" ("Снежният човек", 2017) с Майкъл Фасбендър, на шведския режисьор Томас Алфредсон (през ноември 2011 г. и Мартин Скорсезе бе приел да режисира този проект), за детектива-алкохолик Хари Хоул, разследващ изчезването на жена - нейното розово шалче е намерено увито около зловещ снежен човек.

При обявяването на проекта "Син" този четвъртък, Рива Маркър каза: "Дени Вилньов е един от най-обещаващите съвременни филммейкъри и да работим с него по "Син" олицетворява всичко, към което се стремяхме заедно с Джейк при създаването на нашата компания. Остър провокативен материал в сътрудничество с визионерски разказвач на истории. Под тъмния насилствен сюжет прозира универсалната история за човека, търсещ истината".

"Nine Stories" наскоро завърши снимките на първия си филм - "Stronger", посветен на бомбените атентати на маратона в Бостън през 2013 година. Филмът се пуска в разпространение от "Lionsgate" догодина. Сред другите проекти на студиото е "The Man Who Made It Snow" на Антоан Фукуа, както и документален филм за убития в Либия през 2011 г. фотограф Кристофър Хондрос. В телевизия, от "Nine Stories" работят по антологична поредица за A&E Networks, чийто първи сезон ще разказва за религиозния сектантски водач от 70-те години Джим Джоунс.

Дени Вилньов пък в момента завършва работата върху фантастиката "Story of Your Life" с Ейми Адамс, Джереми Ренър и Форест Уитакър, след което започва снимките на "Блейд Рънър 2" с Райън Гослинг и Харисън Форд.
Copyright © 2024 Dir.bg.