Гласовете на Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Деси Бакърджиева, Стаси Кара и Христо Мутафчиев в "Търсенето на Дори"

01.06.2016 г.
Гласовете на Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Деси Бакърджиева, Стаси Кара и Христо Мутафчиев в На 17 юни 2016 г. в кината в България ще изплува новото подводно приключение - "Търсенето на Дори", продължението на наградения с Оскар и три номинации хит от 2003 година "Търсенето на Немо".

Вижте новия трейлър, озвучен на български език.

Част от шарените герои, с които ще се запознаят зрителите, получиха гласовете на някои от най-известните актьори и телевизионни лица у нас, а по случай Деня на детето чаровните Деси Бакърджиева и Стаси Кара (водещ на съботното предаване "Като на кино" по bTV Cinema - бел.ред) раздадоха автографи в Mall of Sofia.

В "Търсенето на Дори" две от любимите комедийни имена – Любо Нейков и Руслан Мъйнов (съботното предаване „Комиците“ и сериала „Столичани в повече“) – влизат в ролите на Флюк (в оригинал - Идрис Елба) и Ръдър (Доминик Уест), мързеливи морски лъвове, които живеят в Института по океанография. Любимото им занимание е да дремят на затоплените камъни. Лошо се пише на всекиго, който наруши идилията им! Истината е обаче, че повече „лаят“, отколкото „хапят“.

Любо и Руслан имат голям брой роли и на театралната сцена. Руслан Мъйнов има и 5 студийни албума, както и взима участие в редица опери. Освен като актьор, Любо Нейков се изявява и като продуцент - съсобственик на продуцентската компании "Dream Team Productions".

Друга любимка на телевизионните зрители, която дава своя глас на анимацията, е Деси Бакърджиева. Познаваме я като противоречивата секретака Нели в сериала „Стъклен дом“, капризната и нахална Диана в сериала „Фамилията“, а отскоро и изкусителната д-р Хинова в сериала на "Dream Team Productions" „Откраднат живот“.
Деси озвучава най-добрата приятелка на Дори – акулата Надежда (Кейтлин Олсън). Тя може и да плува тромаво, но има огромно сърце. Надежда си живее съвсем спокойно в Института по океанография, когато един ден в нейния аквариум попада странната бодлоперка-забравана Дори. И нещата се променят завинаги...

В озвучаването на анимационни филми своя дебют прави киножурналистът Станислава Кара. Единственият ветеран в озвучаващия екип, чийто герой познаваме от първия филм, е Христо Мутафчиев. Председателят на Съюза на българските артисти озвучава учителя на Дори и Немо - господин Рей (Боб Питърсън). Старият даскал, който приема задачата си много сериозно, е любимец на Дори и тя с удоволствие поема ролята на негов абсолютно ненужен асистент по време на екскурзия на класа.

Христо Мутафчиев е познат на българските зрители с множеството си роли в родното кино, сред които „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Миграцията на паламуда“ и „Съдилището“, както и сериалите „Дунав мост“ и „Под прикритие“. Участвал е в над 20 театрални постановки и е дал гласа си на множество анимационни герои.

Своите гласове в летния анимационен хит дават още Ася Рачева, Адриана Тамахкярова, Станислав Пищалов, Георги Спасов, Иван Петрушинов, Константин Сливнешки, Любомир Фърков, Николай Върбанов, Радослав Рачев и други.

Гмурваме се в дълбините на безкрайния океан с "Търсенето на Дори" от 17 юни на 2D и 3D!
Copyright © 2024 Dir.bg.