Продължението на "Сикарио" е "Soldado" с италиански режисьор, но без Блънт

02.06.2016 г.
Продължението на Продължението на криминалната мистерия от миналата година "Сикарио" вече се сдоби както със заглавие, така и с режисьор, съобщава The Hollywood Reporter.

"Soldado" е испанската дума за "войник", докато Sicario бе мексикански жаргон за "наемен убиец". Лентата ще се фокусира върху героя, изигран в първия филм от Бенисио Дел Торо.

Италианският режисьор Стефано Солима (на снимката) преговаря с Lionsgate да поеме продължението. Най-известната му работа досега е телевизионният сериал "Гомора" ("Gomorra - La serie") от 2014 г.

Работата по втория филм започна още през септември 2015 г., преди премиерата на първия, като сценаристът Тейлър Шеридан се стараеше да даде възможност на Дени Вилньов отново да режисира новия проект. През април 2016 г. стана ясно, че предпродукцията върви с пълна пара и при запазване на основния актьорски състав. За съжаление, графикът на Вилньов се оказа претоварен.

Американският оператор и режисьор Джереми Солниър бе първият избор на студиото, но и той не успя да се справи със зададените дати за продукцията, чиито снимки са определени за есента.

Стана известно, че Емили Блънт (в образа на агентката на ФБР) няма да участва в "Soldado", а Джош Бролин отново ще влезе в образа на агента на ЦРУ, играещ от двете страни на барикадата във войната с наркотиците.

Водещ продуцент на продължението отново е Базъл Иуанек заедно с хората на "Black Label Media" - Моли Смит, Тад и Трент Лъкинбил, Едуард Макдонъл. Финансирането на проекта идва съвместно от Lionsgate и Black Label.
Copyright © 2024 Dir.bg.