Сериен убиец вдъхновен от филма "Чистката"

03.06.2016 г.
Сериен убиец вдъхновен от филма Полицията в Индианаполис призна, че 19-годишният мъж, обвинен за 3 убийства, е бил вдъхновен за тях от франчайза на Universal "Чистката" ("The Purge"). Според съдебните документи, Джонатан Крус е казал на информаторка, че "пургира" - "чисти", визирайки сюжета на хорър поредицата. Филмите са поставени в близко бъдеще, когато правителството на САЩ е определило 12-часов период, през който всички престъпления - включително убийствата - са легални.

В клетвената декларация на детектив Брайън Скимнауър пише: "К.М. заяви, че Джонатан Крус й е казал, че е застрелял и ограбил няколко души. Крус й е казал, че пургира. Пургирането е във връзка с американския екшън-хорър филм от 2013 година, в който правителството е узаконило всички престъпления - включително изнасилване, убийство, палеж, побой и кражба - и те са легални между 7 часа вечерта до 7 часа сутринта на следващия ден."

Според информаторката, Крус е застрелял един мъж в главата и шията, видяла го е с 22-калибрен револвер и с окървавени дрехи. Крус й и показал и видео по телефона, в което са се чули изстрели и човешко тяло е паднало. Според детектива, показанията на информаторката съвпадат в детайли с убийствата на Били Бойд и Джей Хигинбодъм на 12 май. Освен тях, Крус е обвинен и за убийството на Джо Руис на 15 май.

Филмът, продуциран от Майкъл Бей и в който главните роли изиграха Итън Хоук и Лина Хийди, донесе успех на студиото - при разходи за направата му само 3 милиона долара, приходите достигнаха 89 милиона.

Според прокурора Тери Къри, жертвите на Крус са избирани на случаен принцип. Прокурорът ще обмисля искане за смъртна присъда не по-малко от 30 дни.
Copyright © 2024 Dir.bg.