Карис ван Хаутен в различни роли

06. 06. 2016 г.
Карис ван Хаутен в различни роли39-годишната актриса и певица с шотландски корен Карис ван Хаутен е родена в Холандия, очаква и първото си дете от приятеля си Гай Пиърс, който също има шотландска жилка в кръвта си; тя предпочита да живее в Европа, той - в Австралия, но двамата са заедно в Лос Анджелес. Напоследък ван Хаутен нашумя с участието си в „Game of Thrones“ като Мелисандра.

Сега обаче тя играе ролята на нацистката режисьорка Лени Рифенщал в канадско-германската биографична спортна драма „Надпревара“ (“Race”, 2016 г.), като заглавието двусмислено означава и "раса", посветена на тъмнокожия американски атлет Джеси Оуенс и забележителното му участие на Олимпийските игри през 1936 г. в Берлин.

„Изгледах много нейни филми, както и четох доста за нея", казва ван Хаутен за подготовката си за ролята. – "Колкото повече научавах, толкова повече ми се искаше да направил филм, посветен само на нея. Но тъй като в „Надпревара“ тя е второстепенен герой, нямаше място да наблегнем на многостранността на личността й. Аз лично смятам, че никога няма да разберем какво точно се е въртяло в главата й.

Тя е била талантлива и е обичала изкуствата. Вероятно е чувствала отговорност като жена, когато са й възложили да направи този филм за Олимпиадата. Но е била нацистка. Обаче не знаем доколко тази идеология я е палила.“
Copyright © 2024 Dir.bg.