Антон Йелчин почина, прегазен от колата си

20.06.2016 г.
Антон Йелчин почина, прегазен от колата сиИзгряващият американски актьор от руски произход Антон Йелчин почина вчера на 27 години. Информацията е на The Wrap. Йелчин е известен най-вече с ролята си на навигатора Чеков в новите филми от поредицата "Стар Трек".

Полицията уточни, че той е пострадал тежко в неделя, след като собствената му кола (Jeep Grand Cherokee, около 1.8 тона - бел.ред.) се е върнала на заден ход по автомобилната алея на дома му в San Fernando Valley, Лос Анджелес, и го е притиснала към тухлена стена или пощенска кутия. От получените травми актьорът починал по-късно в болница.

Йелчин е отивал на репетиция, когато се е случил инцидентът - в около 13:10 часа. След като не се е обадил, приятелите му са отишли в къщата му и са го намерили.

Йелчин започва кариерата си с роли в независими продукции и телевизионни програми, преди да пробие с филми като криминалния трилър "Alpha Dog" (2006) и неизлъчваната у нас тийнейджърска комедия "Charlie Bartlett" (2007), в която играе главна роля и в чийто каст са Робърт Дауни мл., Хоуп Дейвис и Мегън Парк. Роден е в Русия. Родителите му са професионални състезатели по кънки, които се местят в Съединените щати, когато той е бебе.

Третият филм от новата поредица "Стар Трек" с участието на Йелчин - "Стар Трек: Отвъд" - ще има премиера в България на 22 юли. Неговият колега Карл Ърбан написа в Туитър: "I can’t believe it , I m fckn hurting bad!"

Йелчин озвучаваше и роля в новия анимационен сериал на Гийермо Дел Торо за Нетфликс - "Trollhunters" ("Ловци на тролове"), чиято премиера е през декември. През 2017 година по кината излиза и драматичният трилър "Thoroughbred", чиито снимки приключиха с участието на Йелчин. Той влезе и в каста на сериала "Mr. Mercedes", в който щеше да партнира на Брендън Глийсън, но тези снимки още не са започнали.

По-късно днес стана известно, че компанията "Fiat Chrysler" тази година е приемала обратно някои свои джипове Гранд Чероки поради установен риск от "rollaway" (самостоятелно потегляне), след като и други шофьори са получили наранявания - те погрешно са смятали, че са паркирали колите си. Сред иззетите модели са Чероки-та от 2014 и 2015 година, произведени между 16 юли 2012 и 22 декември 2015 г., по данни на National Highway Traffic Safety Administration. Засега не е опевестено точно кой е моделът на загиналия актьор. Според обобщения доклад на администрацията, 8-скоростната автоматична трансмисия е в състояние да заблуди водачите, дали са на позиция "park", от което те да пострадат.

Към 12 април 2016 г. Фиат Крайслер са идентифицирали 212 катастрофи, 308 съдебни иска за причинени щети и 41 физически травми, получени в резултат на техническо-дизайнерския проблем. Според анализ на компанията, дефектът се крие в електронния превключвател - светва индикатор в конзолата и шофьорът остава с впечатлението, че е колата е в състояние "паркирано".
Copyright © 2024 Dir.bg.