"Джейсън Борн" разби бокс офиса

01. 08. 2016 г.
След 9-годишно отсъствие, тандемът Мат Деймън - Пол Грийнграс се върна на големия екран, за да "срита малко задници". Това се оказа невероятен касов успех и само за първия уикенд от прожекциите, филмът събра над 60 млн. долара.

Трейлър с български субтитри.

Филмът се превърна в един от най-успешните за Мат Деймън досега, като тенденцията е да мине дори "Ултиматумът на Борн" с неговите рекордни печалби. Напук на отрицателното мнение на критиците, името Джейсън Борн стана запазена марка и все още печели сърцата на феновете въпреки сравнително мрачните прогнози, че характерът на персонажа и тематиката вече са изчерпани.

Мат Деймън създаде един своеобразен нов Джеймс Бонд, лишен от театралността на класическия герой - той ни връща по-скоро към ранните години на Бонд, но без да копира цялостно образа му.


В България, най-новата лента за известния агент на ЦРУ направи зашеметяващ дебют в кината. "Джейсън Борн" се изкачи на почетното първо място по брой зрители и акумулиран боксофис спрямо предишните филми от поредицата. С над 151 000 лв приходи и повече от 17 000 кинозрители, завръщането на Деймън в ролята се превърна в най-печелившата премиера  на филм за Борн у нас - почти се удвои броят на посетилите премиерните прожекции на предишния №1 у нас ("Ултиматумът на Борн").

Филмът с Мат Деймън, Томи Лий Джоунс и Алисия Викандер очаквано се нареди на първо място в боксофиса в Щатите, а международните приходи на филма само за уикенда надхвърлят 110 милиона щ.д.

Премиерният уикенд в САЩ изпревари с $5 млн и премиерата на последния пети филм за друг легендарен агент, а именно Итън Хънт (Том Круз) от „Мисията невъзможна: Престъпна нация“, която беше в края на юли миналата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.