Райън Рейнолдс плащал от джоба си за "Дедпул"

05.09.2016 г.
Райън Рейнолдс плащал от джоба си за Американският актьор Райън Рейнолдс е финансирал с лични пари присъствието на сценаристите на "Дедпул" на снимачната площадка. Рет Рийс и Пол Уърник признаха това в скорошно интервю за интернет изданието "/Film". Творческият тандем, познат от "Zombieland", се е трудил цели 6 години по проекта.

До това се е стигнало, след като студиото Fox в търсене на икономии е спряло участието на авторите. Решението на ключовата звезда на филма обаче е позволило да се съхрани целостта на творческия екип, работещ върху филма от самото начало.

В Холивуд много рядко се случва едни и същи сценаристи да се занимават с един филм "от - до". Като правило, студиата наемат един след друг различни автори, докато на филма бъде дадена зелена светлина. Рийс и Уърник са работили по кинокомикса от първите дни и Рейнолдс очевидно е разбирал колко важно е те да бъдат привлечени и в производството му.

Сценаристите споделят, че с парите на актьора те са могли да присъстват ежедневно на снимачната площадка. Докато Fox постоянно е намалявала бюджета на филма (общо около 58 млн долара), личните средства на Рейнолдс са им позволили изцяло да се концентрират върху създаваното произведение до пълното му довършване.

Без съмнение, този подход е изиграл своята роля в успеха на лентата. Тя събра над 782 милиона долара!
Copyright © 2024 Dir.bg.