"Животното" Ханк Азария

20.04.2002
Ханк Азария (“Животното”) се снима с Гуинет Полтроу в "Големите надежди". Миналата година участва с Джон Кюсак и Дан Акройд в "Убиец под прицел", а през 1995 г. стана известен с невероятното си изпълнение като гватемалското момче за всичко Агадор Спартакус в "Клетка за птици" на Майк Никълс, където партнира на Робин Уилямс и Нейтън Лейн.
Азария, който е глас на много популярни герои от дълготрайния комедиен сериал "Семейство Симпсън", озвучи и Барток - смешния прилеп в анимационния филм "Принцеса Анастасия", чийто пък глас е озвучаван от Мег Райън.

Азария скоро отново ще предостави гласа си в анимационния филм "Planet Ice" на режисьорите на “Принцеса Анастасия” Дон Блът и Гари Голдман, който ще излезе по екраните догодина. Участва и заедно с Били Боб Торнтън в "Homegrown" - черна комедия за работници в плантация с марихуана.

Сред другите му филми са екшън-трилърът "Жега" на Майкъл Ман, "Сега и преди", продуциран от Деми Мур и "Хубава жена" на Гари Маршъл. Той прави и блестящо изпълнение в ролята на Ал Фридман - телевизионен продуцент, забъркал се в задкулисните машинации на нагласените телевизионни шоупрограми в "Телевизионно състезание" на Робърт Редфорд.
Copyright © 2024 Dir.bg.