Рейчъл Вайс ще продуцира филм

02.10.2016 г.
Рейчъл Вайс ще продуцира филм45-годишната британска актриса Рейчъл Вайс ще адаптира романа "Неподчинение" ("Disobedience", публ. 2006 г.) на своята сънародничка Наоми Алдерман. Според изданията IndieWire и Variety, Вайс ще има и роля в своя филм, който ще бъде режисиран от чилиеца, роден в Аржентина - Себастиан Лелио. Той е и съавтор на сценария заедно с британския драматург Ребека Ленкьевич.

В книгата се разказва историята на млада жена, която се връща в ортодоксалния си еврейски дом след смъртта на баща си. Пристигането й предизвиква объркване сред местната общност, тъй като се поражда "забранена" любов между нея и най-добрата й приятелка, която е и жена на нейния братовчед.

Сред досегашния продуцентски опит на Вайс са филми като "Манипулация" (2003) и "Изцеждане" (2014), в който е изпълнителен продуцент. Носителката на Оскар и Златен глобус за "Вечният градинар" (2005) скоро ще бъде видяна в "Светлина между океаните", както и в още няколко филма, които обаче не са планирани за широк показ в България.
Copyright © 2024 Dir.bg.