Мая Новоселска и Михаил Билалов озвучават "Смелата Ваяна"

07.10.2016 г.
Мая Новоселска и Михаил Билалов озвучават Приключенската 3D-анимация на Дисни в края на ноември ще ни пренесе на слънчевите острови на Океания. Историята е за едно безстрашно момиче - Ваяна, което търси спасение за народа си с помощта на някога могъщия полубог Мауи.

Вижте и чуйте
С гласовете си в "Смелата Ваяна" се включва една от най-обичаните и смешни комедийни актриси на България - Мая Новоселска, в ролята на ключовата за филма Баба Тала. В англоезичната версия ролята се изпълнява от новозеландската актриса Рейчъл Хаус. Богатият глас на Михаил Билалов пък заменя ролята на магнетичния гангстерски бос Джаро от сериал „Под прикритие“ с тази на обаятелния и уважаван водач на племе и баща на Ваяна – вожд Туи (новозеландецът Темуера Морисън).

Освен тях, във филма ще видим още дивите пирати Какамора – дребни на ръст, но изключително безмилостни воини; гигантския и самомнителен рак Таматоа; глуповатия петел Хейхей, в когото Мауи неведнъж ще види своята вечеря; и верния любимец на Ваяна – прасенцето Пуа.

Историята на „Смелата Ваяна“ е вдъхновена отчасти от историята на народите на Океания – едни от най-великите моряци на света, кръстосвали Тихия океан преди три хиляди години, откривайки многобройните острови и архипелази в региона.

Режисьорите Рон Клемънтс и Джон Мъскър са автори на едни от най-обичаните класики на Walt Disney, включително „Малката русалка“ (1989), „Аладин“ (1992), „Херкулес“ (1997) и „Принцесата и жабокът“ (2009), а музиката към филма е на носителя на награди „Тони“ Лин-Мануел Миранда, носителя на награда „Грами“ Марк Мансина и на основателя и вокалист на световно признатата група за уърлд музика "Te Vaka" – Опетая Фоа'и.
Copyright © 2024 Dir.bg.