Форест Уитакър влиза в "Черната пантера"

08.10.2016 г.
Форест Уитакър влиза в 55-годишният тексасец се присъедини към актьорския състав на "Черната пантера", режисиран от Райън Куглър ("Крийд: Сърце на шампион", награди от Кан и др. за дебютния му филм "Инцидентът на станция Фрутвейл" 2013 г.).

В изцяло тъмнокожия каст, Уитакър поема ролята на Зури - възрастен държавник в Уаканда.

Освен него, в екипа бяха включени Даниел Калуя и Флоренс Касумба. Калуя ("Сикарио", "Шут в г*за 2") влиза в образа на Уакаби, довереник на главния герой краля Т'Чала (Чадуик Боузман). 39-годишната германка от угандийски произход Касумба ще повтори ролята си на Айо от "Първият отмъстител: Войната на героите".

В други роли влизат Майкъл Джордан и актрисите Лупита Нионг'о и Данай Гурира ("Посетителят", "Градът на духовете", сериалът "Живите мъртви").

Чадуик Боузман играе Т'Чала / Чeрната пантера - принц на Уаканда, който се бори за трона след убийството на баща си. От "Marvel Studios" загатнаха за образа му през април в "Първият отмъстител: Войната на героите". Новият самостоятелен филм тръгва в САЩ и България на 16 февруари 2018 г.

Уитакър може да се похвали с доста натоварен график тази есен: през ноември ще го видим в "Първи контакт" на Дени Вилньов и "Paramount", а през декември - в "Rogue One: История от Междузвездни войни" на Гарет Едуарс и "Lucasfilm" / "Walt Disney". През септември миналата година се изяви в "Обратен гард" на Антоан Фукуа и "The Weinstein Company".
Copyright © 2024 Dir.bg.