Летовници” на рекордните 52 екрана в 34 града

11.10.2016 г.
„Летовници” на рекордните 52 екрана в 34 градаНовата българска комедия „Летовници” се завърта в рекордния брой от 52 екрана в 34 града в цялата страна от 7-и октомври 2016 г. През лятото филмът бе излъчен на фестивалите „Любовта е лудост” и „Златна роза”, а само преди седмица мина и официалната му премиера в София. Пълен списък на местата за излъчване можете да видите по азбучен ред във фейсбук.

Според продуцентите от „Urban Media”, „Интересът от страна на публиката е огромен. Получихме запитвания от различни места за възможност за излъчването му в страната, след като разпространители са го гледали на предварителните прожекции. Радваме се, че по този начин филмът ще достигне и до хората, които нямат достъп до големите кино комплекси”.

Филмът на Ивайло Пенчев бе приет с чудесни отзиви както от страна на публиката, така и на медиите и индустрията след фестивалните прожекции и официалната гала на филма. Филмът е сравняван с култовите летни комедии от най-добрите години на българското кино „С деца на море” и „Оркестър без име”, но представя герои и истории от нашия съвременен живот.

По думите на самия режисьор: „Това, което грабва зрителя, е хуморът, с който е показана България – истински, но не шутовски. Интелигентен хумор, който показва всички страни на родното летуване, но с широка  усмивка, не с неприязън или поучителна критика. Идеята на филма е да накара зрителя да се посмее със случките, защото - малко или много - всеки един от нас е попадал в подобни и искрено разбира героите.”

Комедията събира актьорски състав от обичани български кино и театрални артисти от няколко поколения. При това, драматични актьори попадат в комедийни ситуации.
Copyright © 2024 Dir.bg.