Ситг..."/> Кино

Тревъроу: "Джурасик свят 2" е за правата на животните

16.10.2016 г.
Тревъроу: На закриващия се днес в испанския град Ситгес филмов фестивал, изпълнителният продуцент Колин Тревъроу заяви, че продължението на "Джурасик свят" - очаквано през лятото на 2018 г. - ще бъде пряко свързано с правата на животните.

"Динозаврите ще се превърнат в алегория на отношението към животните: малтретирането, медицинските експерименти, използването им като оръжия от страна на военните", каза американецът, който бе режисьор на оригиналния филм. Той добави, че безименният засега втори филм ще бъде много по-сложен като сюжет в сравнение с филма от 2015 година.

"Джурасик свят" заработи близо 1.7 милиарда долара, което направи продължението неизбежно. В него 40-годишният Колин Тревъроу предпочете продуцентския пред режисьорския стол, като отстъпи мястото си на 41-годишния испанец Хуан Антонио Байона ("Часът на чудовището" след няколко дни). "Вторият филм ще бъде напълно различен", казва Тревъроу. - "Той ще развие нови сюожетни линии. Именно затова се нуждаем от Байона - с неговата режисура, филмът ще придобие качеството на лично преживяване и виждане".

В ролите си се завръщат Крис Прат и Брайс Хауърд, продуценти отново са Франк Маршал и Патрик Краули, към които обаче се добавя и Белен Атиенца (Belén Atienza с компанията си "Apaches Entertainment") - най-влиятелната жена в испаноезичното кино, финансираща Байона (и в "Невъзможното"), Гийермо дел Торо ("Лабиринтът на фавна") и др.

Белен Атиенца и Х.А. Байона на снимки:


Изпълнителни продуценти, освен Тревъроу, са Стивън Спилбърг и милиардерът Томас Тъл, основателят на "Legendary Entertainment". Сериозна новина е промяната на художника-сценограф (наричан в англоезичното кино "продуктов дизайнер") - от Ед Върόу (Ed Verreaux) в първия филм, продължението ще се прави от Анди Никълсън - номиниран за Оскар за "Гравитация". Сценарият е в ръцете отново на Колин Тревъроу и Дерек Конъли.

Наскоро стана известно, че светът от периода юра става трилогия, а вторият филм е осигурил рекорден бюджет за производството си - 260 милиона долара, в сравнение със 110 млн. за първия филм.

Режисьорът Х. А. Байона пък обещава, че има с какво да изненада зрителите в продължението. „То ще бъде по-мрачно и страшно от предишния филм. Но, очевидно, след като разполагаме и с Крис Прат, ще бъде и смешен! Тъй като е втора стъпка от една трилогия, тя е винаги по-мрачна. Спомнете си „Империята отвръща на удара“... Лично мен сценарият ме изненада със завоя, който прави с новата история. От една страна отдаваме почит на франчайза, но от друга – отиваме там, където той никога досега не е бил. Хората ще бъдат едновременно шокирани и изненадани.“

Снимките се очаква да стартират на Хаваите и в Лондон през февруари 2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.