Бен Афлек показа "Те живеят в нощта" на медиите

17.11.2016 г.
Бен Афлек показа Вчера в Лос Анджелис бе осъществен скрининг за медиите на новия гангстерски екшън "Те живеят в нощта", на който продуцент, режисьор, сценарист и в главната роля е Бен Афлек. Сюжетът стъпва на едноименния роман от 2012 г. на американския писател Денис Лихейн, издаден в България през 2013 г. от софийското издателство "Locus Publishing".

На прожекцията присъстваше режисьорът, актьорите Сиена Милър и Крис Месина, както и монтажистът Уилям Голденбърг (носител на "Оскар" за "Арго" и с още 4 номинации за други филми). Действието се развива в Бостън по време на сухия режим, главният герой е полицейски син, който от бандит на дребно се превръща във влиятелен мафиот. Правата за екранизация на романа бяха придобити от Warner Bros. още при издаването му, а на следващата година проектът бе предложен на Афлек за реализация.

Вижте трейлъра, който излезе на 8 септември. Преди няколко дни излезе и финалният трейлър.

По думите на режисьора, той иска да смеси във филма ретро атмосферата със съвременната динамика. "Конструирахме всичко така, че все едно сме снимали през 70-те и даже през 40-те години, за да придадем класически вид на историята. С минимум резки монтажни преходи и пределно едри планове. Знаем, че "граматиката" на киното силно се измени и че днешната аудитория има нужда от аклиматизация. Ето това бе предизвикателството", каза Афлек.

Голденбърг обясни, че в работата си често се старае да придаде енергия или стил на сюжета, но този път кадрите са били достатъчно богати сами по себе си - което му е позволило да монтира по традиционен начин. Сиена Милър изрази задоволство от работата на художниците и на дизайнерите на костюми, което много е помогнало на актьорите. Крис Месина, напълнял за ролята си на помощник на персонажа на Афлек с 20 килограма, е искал да прилича на Ал Капоне, но костюмите на Жаклин Уест са били вдъхновени от дясната ръка на Капоне - Франк Нити.

От Warner Bros. много внимателно промоцират филма за включване в състезанието за Оскарите. През юни т.г. широкото му разпространение бе ускорено, като вместо октомври 2017 г. той ще тръгне още през януари, а в ограничено разпространение излиза на 25 декември 2016 г. Възможно е тези действия на студиото да са предизвикани и от несигурност в качествата на окончателната версия, която все още не бе готова при първото обявяване на дата на премиерата.

В България филмът излиза на 13 януари 2017 г. заедно с широката премиера в САЩ.
Copyright © 2024 Dir.bg.