Емилия Кларк във филма за Хан Соло

20.11.2016 г.
Емилия Кларк във филма за Хан СолоСайтът starwars.com съобщи в петък, че 30-годишната британска актриса Емилия Кларк (принцесата в изгнание Денерис Таргариен от сериала "Game of Thrones") се присъединява към актьорския състав на предстоящия самостоятелен филм за Фан Соло.

Както е известно, извън поредицата "Междузвездни войни" ще има 3 самостоятелни антологични филма, първия от които ще видим през декември тази година - "Rogue One: История от Междузвездни войни". Вторият филм е антология за Хан Соло и ще е в кината на 25 май 2018 г., а третият предстои през 2020 г.

Действието в неозаглавения засега филм за Хан Соло се развива преди оригиналната Star Wars Трилогия и Кларк се присъединява към вече ангажираните в него Олдън Еренрайк ("Правилата не важат") в ролята на Хан Соло и тъмнокожия Доналд Главър ("Професия: Стриптийзьор 2", "Марсианецът", "Спайдър-мен: Homecoming") в ролята на Ландо Калрисиън. Хан Соло като образ се появява в Епизод IV ("Нова надежда" от 1977 г.), а Ландо - в Епизод V ("Империята отвръща на удара" от 1980 г.).

Феновете на франчайза с нетърпение очакват пътешествието на Емилия Кларк към една много отдалечена галактика в компанията на Хан Соло и, разбира се, на Чубака. Това приключение ще бъде режисирано от Фил Лорд и Кристофър Милър. Тандемът е познат на българските зрители от анимацията-комедия "Облачно, с кюфтета", екшън комедията "Внедрени в час" и приключенската анимация "LEGO: Филмът".

Сценарият се пише от Лорънс Каздън заедно със сина му Джон, а оператор ще бъде Брадфорд Янг (с номинация от Камераимидж за излезлия наскоро "Първи контакт", а преди това "Селма", "Най-бруталната година" и др.).

Продуцентката Катлийн Кенеди:
„Имаме идеята да разкажем различни в стилово и тонално отношение филми, които развиват в различни посоки вселената. Филмът, посветен на младия Хан Соло, напомня повече на уестърн или на филм за обир. Говорихме за Фредерик Ремингтън и за основните цветове, които той използва в картините си - и именно те ще определят усещането и атмосферата във филма.“
Изпълнителен продуцент е Лорънс Каздън.
Copyright © 2024 Dir.bg.